Hírek

Tombol az influenza

2017. január 17., 17:13

Látogatási tilalom a vasi kórházakban: az influenza robbanásszerű terjedése miatt így védik a betegeket a fertőzéstől. A következő hetekben még több megbetegedés várható.

Tombol az influenza

Alexandra már tudja, hogyan kell helyesen köhögni és tüsszögni, hogy ne fertőzze meg a többieket: az influenzaszerű tüneteket okozó vírusok ugyanis cseppfertőzéssel, például a tenyérbe juttatott kórokozókkal terjednek. Édesanyja szerint már javul a kislány állapota.

Boldizsár Erika
“Szombaton 39-40 fokos láza volt, egész nap feküdt, köhögött, fájlalta a lábát és a hátát. Úgyhogy antibiotikumot kapott és most jöttünk kontrollra.”

Egymást váltják a kicsik a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben: a statisztika szerint itt a múlt hét második felétől emelkedett meg jelentősen a köhögő, tüsszögő, gyenge, lázas páciensek száma.

Pölöskey Péter, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, háziorvos
“Azt látjuk, hogy robbanásszerűen megnőttek az ilyen jellegű tünetek minden gyermekkorosztályban, és azt is látjuk, hogy a múlt héthez képest az orvoshoz fordulók száma megduplázódott, de azt is mondhatjuk, hogy megháromszorozódott.”

Kedden az átlagosan 20-25 beteg helyett mintegy hatvanan érkeztek influenzaszerű tünetekkel a rendelőbe - akiket pedig végképp ledöntött a láz a lábukról, telefonon jelezték a betegséget.

Vas megyében már most több ezren küzdenek a felsőlégúti fertőzés tüneteivel, és mivel egy hét alatt megduplázódott a betegek száma, ez majdnem közepes intenzitású járvány, ami óvintézkedéseket tesz szükségessé - közölte a megyei tiszti főorvos.

Stánitz Éva, megyei tiszti főorvos
“A kórház főigazgató urát is tájékoztattam ,aki azonnal el is rendelte a megye összes telephelyén és természetesen a Markusovszky Kórházban is a látogatási tilalmat.”

Az influenza elleni védőoltást még mindig érdemes beadatni - igaz, hogy közel két hét alatt ad védettséget, de még mindig nincs elkésve az, aki kéri a vakcinát.