Hírek

Többszörösen is jótékonykodhatnak az idei adventi vásár vevői

2018. november 29., 15:33

Egyedi ajándéktárgyak vásárlásával fogyatékkal élő és hajléktalan emberek foglalkoztatását támogathatják, valamint hozzájárulhatnak a rumi gyermekotthon kis lakóinak ellátásához. Sajtótájékoztatón mutatták be a Kézműves Kuckó pavilonját és Ferkovics József festőművész aukcióra felajánlott műveit.

Többszörösen is jótékonykodhatnak az idei adventi vásár vevői

"Ez elő van rajzolva, kézi lombfűrésszel fűrészelve, utána meg van festve."

Színes hűtőmágnesek, dekoratív ajtó- és karácsonyfadíszek, mutatós filcbábok sorakoznak a Kézműves Kuckó standján a Fő téri adventi vásárban. Az egyedi, kézműves ajándéktárgyakat hajléktalan és fogyatékkal élő emberek készítik.

"Ez egy csoportmunka, ez egy közös munka, itt mindenki belead, amit tud."

Istvánnal és Jánossal együtt 39-en dolgoznak a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Vörösmarty utcai műhelyében, akik így nem segélyből, hanem a munkájukért kapott bérből tarthatják fenn magukat. A vásárlással őket támogathatják a vevők.

Németh Klára - ügyvezető igazgató, FÉHE Közhasznú Nonprofit Kft.
"Nagyon sokféle termékünk van, idén már egyedileg gravírozott fa termékekkel is meg tudunk jelenni, igyekszünk olyan termékeket előállítani, amik nagyon jó minőségűek, felveszik a versenyt a piacon kapható egyéb termékekkel is."

Többféle módon is lehet jótékonykodni az idei ünnepi forgatagban: a Szombathely Advent feliratú bögrék árából 150 forintot például a rumi gyermekotthon javára juttatnak.

Puskás Tivadar - polgármester
"Szombathely Szent Márton városa, a segítés városa, azt igyekeztünk az idei vásárral elérni, hogy a segítés legyen a fő motívum."

Ferkovics József két képét ajánlotta fel aukcióra a rumi gyermekotthon javára. A Szombathelyi Roma Önkormányzat képviselője elmondta: maga is állami gondozásban nőtt fel, és ily módon szeretne segíteni a hasonló sorsú gyerekeken.

Ferkovics József - festőművész
"Ezek akriltechnikával készültek, kicsit elvonatkoztatott képzőművészeti alkotások, téli hangulatot teremtenek, aktuálisak, ráhangolódva az ünnepekre."  

A képek kikiáltási ára 25 ezer forint. Az ajánlatokat tartalmazó borítékot a vásár ideje alatt a Fő téri korcsolyapályával szemben álló Kézműves Kuckóban lehet leadni december 23-ig.