Hírek

Több száz gyermek érkezett a Kámoni Arborétum húsvéthétfői tojáskeresésére

2017. április 18., 18:14

Az óvodások és kisiskolások több turnusban kutattak az édesség után, de végül senki sem távozott üres kézzel. A szervezők egy különleges programmal is megtoldották a rendezvényt.

Több száz gyermek érkezett a Kámoni Arborétum húsvéthétfői tojáskeresésére

Idén is hatalmas sikert aratott a szombathelyi kicsik körében a Kámoni Arborétum húsvéthétfői programja. A házigazdák külön szerveztek tojáskeresést az óvodás és iskolás korú gyermekeknek.

Farkas Benjamin - műsorvezető, Frisss Média
“Számunkra azért fontos ez a rendezvény, hiszen ilyenkor találkozunk a hallgatókkal az olvasókkal, ezért is szoktunk , ezért is jövünk ide minden évben húsvét hétfőn. Azt gondolom egyébként, hogy a hallgatók számára is fontos esemény. Most már negyedik alkalommal sikrül úgy tűnik rekordot döntenünk, látogatottsági rekordot, elég körbenézni, hogy mennyien vagyunk itt a Kámoni Arborétumban, mennyien várnak még itt a Kámoni Arborétum bejárata előtt. Azt gondolom, idén is sikerül majd rekordot dönteni, látogatottsági rekordot.”

Óriási verseny alakult ki a csokitojás-kereső versenyen. Volt, aki a fák tövében, vagy éppen egy fűcsomóban találta meg az arany vagy éppen piros papírba csomagolt édességet. Összesen 977 tojást rejtettek el a szervezők, így senki nem tért haza üres kézzel.

Nemcsak a csokiról szólt ez a nap: idén először egy új kezdeményezéssel is kibővült a program.

Károly Frigyes - elnök, Kámoni Arborétumért Egyesület
“Ha valaki elmegy és egy kutyamenhelybe, akkor onnan hazavisz egy kutyát, örökbefogadja. Ennek az ötlet nyomán gondltuk vannak olyan fák a kertészetbe, cserjétk, évellők amit a kertészetek annyira már nem biztos, hogy értékesítenének, és ezért odaadták nekünk. Mi azt mondjuk, fogadjátok örökbe a fát, vigyétek haza, mindenki vigye haza, ültesse el, és szeresse ezt a növényt, s ez a növény meg fogja hálálni.”

Aki megtalálta a csokitojásokat, arcfestésen, lufihajtogatáson, kézműves foglalkozáson is részt vehetett.