MNB - 2
MNB

Hírek

Tizenegyszer kerül színpadra a karneválszínház előadása a Megyeháza udvarán

2013. augusztus 14., 17:35

Plautus műveinek átiratából készített Félúton a Fórum felé című musicalt, 1500 szor játszották a Brodwyn. A darab a szombathelyieknek is kitűnő szórakozást ígér. A sajtó munkatársai  szerda délelőtt kaptak ízelítőt  az előadásból.

Tizenegyszer kerül színpadra a karneválszínház előadása a Megyeháza udvarán

Felhőtlen szórakozást, sok nevetést, könnyed nyáresti elfoglaltságot ígér a karneválszínház idei bemutatója. Stephen Sondheim: Félúton a Fórum felé című musicaljét a szombahelyi születésű Réthly Attila állította színapdra, aki szerint nem lehet egy római történet nem aktuális ebben a városban.

Réthly Attila, rendező
Egyrészt egy zenei parafrázis, ami torz tükröt tart a Broadway musicalak giccses világa elé, másrészt írói parafrázis, mert Plautus Hetvenkedő katonájának és még három korabeli darabnak a zanzájáról van szó.

A történet szerint, Servulus, a furfangos rabszolga felszabadul, ha ifjú, szerelmes gazdájának megszerzi a bájos szűz kurtizánt. A szálakat folyton összekeverő, jó szándékú rabszolgát Bezerédi Zoltán alakítja, akit már jól ismerhet a szombathelyi közönség.

Bezerédi Zoltán, színész
A kezdet kezdetétől itt vagyok, némi kihagyással. A Ferences kertben kezdtem, aztán ide csábultunk. Sőt még voltunk az egyházi kollégium udvarán is. Ez jó dolog, én kifejezetten szeretem a szabadtéri színházat, más felület, máshogy kell játszani.”

Az eredeti szöveget Hamvai Kornél dolgozta át. A végeredmény: komédia, zene és tánc római köntösbe öltöztetve. A szereplők szerint nehéz lett volna ennél jobb darabot találni a karneválra.

Németh Judit
Rendkívül jó hangulatban teltek a próbák, az előadás is nagyon jó kedélyű darab, a nézők biztosan nagyon jól fogják érezni magukat

A karneválszínház bemutatója csütörtök este lesz a Megyeháza udvarán.