Hírek

Tizedik jubileumát ünnepli az Alterába

2019. július 12., 13:42

Vas megye egyik legnagyobb és legrégebbi könnyűzenei fesztiválján idén is több ezren szórakoznak. A koncertprogramban sztárzenekarok és feltörekvő tehetségek is szerepelnek.

Tizedik jubileumát ünnepli az Alterába

Fesztiválozókkal népesült be a Rába-part Körmenden - ahogy tíz éve minden júliusban. Az ötnapos fesztivál kedden vette kezdetét.

Ezúttal két színpadon közel ötven koncertet élvezhetett a közönség a Kiscsillagtól a 30Y-on át a Pál utcai fiúkig.

Csütörtökön, a “Dívák napján” Bocskor Bíborka vezetésével a Magashegyi Undergorund zenélt, majd a 15 éves Anna and the Barbies varázsolt fergeteges hangulatot.

Pásztor Annáék szinte a kezdetektől részesei az Alterábának, itt váltak igazi nagyszínpadi zenekarrá.

Pásztor Anna - énekes, Anna and the Barbies
"Ezek a fesztiválok zseniálisak, annyira kedves, aranyos emberek vannak, és már vagy hetedik éve jövünk vissza, ez egy fix pont az életünkben."

Péterfy Bori és a Love Band koncertjén még a szemerkélő eső ellenére is rengetegen énekelték a slágereket. Elsősorban a környékről, Szombathelyről, de már távolabbról is vonzza a rajongókat az Alterába.

"Nagyon jó, nagyon családias, nagyon tetszik."

"Nagyon szeretek ide lejönni, most már egyre kevesebbszer tudok, mert anyuka lettem, de amikor le tudok jönni, akkor kikapcsolódok, a Magashegyi Underground az egyik kedvencem."

"Ebben a társaságban mindenki Alterába-barát, minden zenekart nagyon szeretünk, nekem a kedvencem az Anna and the Barbies."

"Most már ez a nyolcadik Alterába Fesztiválom, örülök, hogy itt lehetek, mert nagyon jó a hangulat, a társaság, és sok jó embert ismertem meg."

"Hát persze, hogy tojás, mi a csuda lehetne, ha nem tojás."

Az idei program különlegessége volt, hogy Erdélyi Rolika esti mesét mondott a fesztiválozóknak. A számos betegséggel küzdő, csontvelő-transzplantáción is átesett tízéves kisfiú javára gyűjtést is szerveztek. A fesztivál szombaton rockos nappal zárja kapuit: fellép mások mellett az Ossian és a Depresszió is.