Hírek

Titkos szavazás döntött, ki lesz a három vasi Prima. A közönség is voksolhat.

2019. szeptember 12., 14:48

Titkos szavazással már eldöntötte a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége megyei szervezetének tagsága, hogy a tíz kategóriagyőztes közül ki lesz a három vasi Prima-díjas. A közönség voksait október 3-ig várják, ők egy Prima és egy Junior Prima díjast választhatnak. A jelöltekről és az év vállalkozóiról idén is a Szombathelyi Televízió készített kisfilmeket.

Titkos szavazás döntött, ki lesz a három vasi Prima. A közönség is voksolhat.

A Kőszegi Ipartestület székházában tartotta a VOSZ megyei szervezete azt a közgyűlését, amelynek fontos feladata volt az idei Prima-díjasok kiválasztása. Az országos elnök, Demján Sándor kezdeményezésére tizenötödik alkalommal ismerik el a vállalkozók a humán szférában dolgozó, kiemelkedően teljesítők munkáját a díjjal.

Szárnyas János – elnök, VOSZ Vas Megyei Szervezete
Azokat a kategóriákat is reflektorfénybe kell hozni, amely esetleg év közben háttérbe szorul. Az emberek nem olvasnak, nem beszélnek, nem látnak annyit róla, és ilyenkor próbáljuk ezt a kategóriát is olyan szintre hozni, hogy lássák, igen, itt is nagyon tehetségesek az emberek.

Irodalom, színház- és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, sport, népművészet és közművelődés, valamint zeneművészet területéről fogadták a jelöléseket.

"ez a közgyűlés egy szimpátiaválasztás lesz, mert a legszimpatikusabb 3 jelölt kapja meg a primát."

A kategóriagyőzteseket már májusban a VOSZ elnöksége, közülük a három megyei Prima-díjast a tagság titkos szavazással most választotta ki.

Pócza Zoltán – szervező, VOSZ
„Mindegyik prima-jelöltnek készítünk oklevelet, hogy ő nyert, hogy még a nyomdából se szivároghasson ki, mindenkinek lesz egy olyan oklevele, de természetesen átadásra csak az a három kerül a 10 kategóriagyőztesből, akik valóban a VOSZ tagságának a szimpátiáját elnyerte.”

A kiemelkedő munkát végzett személyeket bemutató kisfilmeket idén is a Szombathelyi Televízió készítette. Ezek már elérhetők az sztv.hu videoportálon. A kategóriagyőztesek közül a közönség is választ Primát, ahogy a két fiatal jelölt közül is ők döntik el, ki kapja az ifjúsági megyei Prima különdíjat. Öten vehetik át idén az év megyei, és ketten pedig az év országos vállalkozója címet. A szervezők a kiemelkedő társadalmi szerepvállalást is díjazzák. Ebben a kategóriában hárman kapnak elismerést. A díjátadó gálát, Vas megye egyik legrangosabb eseményét október 5-én tartják a körmendi Batthyány-kastély színháztermében.