Hírek

Tisztítás közben sült el a vadász fegyvere

2010. december 09., 18:33
Tisztítás közben, a lakásban sült el egy vadász fegyvere csütörtökön Szombathelyen. A lövedék két bejárati ajtót ütött át, és a szomszéd lakásban állt meg. A lakók otthon voltak, de szerencsére senki sem sérült meg.
Tisztítás közben sült el a vadász fegyvere

A vadász a lakásában készítette elő három sörétes és egy golyós fegyverét, mert el akarta adni azokat. Az egyik puska - úgy tudjuk a tisztítása közben - elsült. A lövedék két bejárati ajtót vitt át, és végül a szomszéd lakásban állt meg.

Bercse József - r.százados, Szombathelyi Rendőrkapitányság
"A lövedékek áthaladtak a bejárati ajtaján, a szomszéd bejárati ajtaján, és a szomszéd nyitva lévő fürdőszoba ajtajában álltak meg. Amit még elmondanék, hogy a szomszédok otthon tartózkodtak, de szerencsére baleset nem történt."

A szomszédban a huszonéves fiatalember épp a számítógépnél ült, csak a szerencsén múlt, hogy nem érte a lövés. A vadász több szabályt is megsértett, például töltött állapotban nem tisztíthatta volna otthon a puskáját. Az egyébként engedéllyel tartott fegyvereket a rendőrség lefoglalta, a vadász ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indul eljárás, szabadlábon védekezhet.