MNB
MNB - 2

Hírek

Termelői piacot hoznak létre Vépen a közeljövőben

2012. február 08., 20:00

A helyi gazdálkodók és a lakosság részéről merült fel az igény a létesítésére. Így a termelőknek nem kell majd áruikat  Szombathelyre vagy más településekre szállítani, ha értékesíteni akarják. A vásárlók pedig helyben, sokkal olcsóbban is hozzájuthatnak a zöldséghez, gyümölcshöz.

Termelői piacot hoznak létre Vépen a közeljövőben

Akác és virágméz is kapható ennél a vépi háznál. A termelők sokszor így, saját házuknál értékesítik termékeiket, terményeiket a vasi kisvárosban. Alkalomszerűen az élelmiszerbolt előtt ütnek még tanyát az elárusítók. Lakner Dániel több éve termeszt almát a családi gazdaságban. Bár az egész termést felvásárlókon keresztül értékesíti,   azt mondja: a kistermelőknek sok előnnyel járna, ha helyben is lenne piac.

Lakner Dániel
Mindenképpen piacot ... a dolognak.

A tervek szerint a művelődési ház udvarán lesz a piac. Itt vannak ugyanis olyan szükséges létesítmények, például szociális helyiségek, amelyek elengedhetetlenek a működéshez. A piacra nemcsak a vépi, hanem környékbeli települések ősteremlőit is várják. Így közel félszáz gazda termékei közül válogathanak a vásárlók, kedvezőbb áron mint az üzletekben.

Kovács Péter - polgármester, Vép
Itt olyan áron, hogy kis szállítási költséggel ... piacra eljönni.

Azt, hogy mikor nyílik meg a vépi piac, egyelőre nem tudni. Első alkalommal valószínűleg egy helyi fesztiválhoz kötődően rendezik majd meg. Azt követően pedig, ha igény lesz rá, heti rendszerességgel működne.