MNB - 2
MNB

Hírek

Térfigyelő kamerákat szereltek fel a Szűrcsapó utcai társas üzletház környékére

2014. december 18., 14:44

Az itteni presszó és bolt környékén rendszeresen történtek rendbontások, sokszor italoznak, hangoskodnak, ami zavarta a lakókat. Mostantól egy forgó és hét fix kamera pásztázza a környéket.

Térfigyelő kamerákat szereltek fel a Szűrcsapó utcai társas üzletház környékére

A Szűrcsapó u. 2-4. szám alatti üzletház környékén lakók sokat panaszkodtak az itteni rendbontásokra.

"Ennek a térségnek gondjai, biztonsági problémái megoldódnak."

Puskás Tivadar polgármester elmondta: a most átadott kameráktól a közbiztonság javulását várják. A kamerák képeit a közterület-felügyelet irányítóközpontjában figyelik és rögzítik, ha szabálysértést észlelnek hangszórókon keresztül felszólítják a rendbontót.

Horváth Csaba - korábbi önkormányzati képviselő
"Másfél millió forintot lehetett költeni olyan kamerarendszer kiépítésére, ami az egész szolgáltatóházat belátja, hiszen egy forgó és hét fix kamera került beépítésre."

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
Bízom benne, hogy javulni fog a közbiztonság. Nem egy ember keres meg a fogadóórámon kívül is azzal, hogy itt komoly problémák vannak. Remélem a város támogatni fogja azt, higy a jövőben hasonló rendszer épüljön ki a Váci szolgáltató háznál és a későbbiekben a Domusnál."

A rendszer kiépítéséhez az itteni vállalkozók is hozzájárultak. A lakók üdvözlik a fejlesztést.

Hajós Gézáné
"Ezt a rendszert hogy ide építették ennek szívből örülök, a testvérem itt lakik a Szűrcsapó 8-ban, és rendszeresen panaszkodik, hogy itt vannak a részegek, a hajléktalanok, itt végzik a szükségletüket, részegek, randalíroznak."

A bűnmegelőzési bizottság elkötelezett híve a térfigyelő kamerarendszer továbbfejlesztésének.

Ágh Ernő - elnök, bűnmegelőzési bizottság
"A következőt a szalézi téren szereljük fel, hármat majd a közterület-felügyelet biztosít, további 14 millió forintot a belügyminisztérium biztosít a fejlesztésre."

A jövőben a Zanati úti hajléktalanszálló környékén, az Éhen Gyula téren és a Berzsenyi téren is kamerák vigyázzák a szombathelyiek biztonságát.