Hírek

Teltház van az állatvédőknél, örökbefogadókat és adományokat is várnak

2021. január 12., 16:35

Sok dolguk volt az állatvédőknek szilveszterkor annak ellenére, hogy idén tilos volt a közterületi tűzijátékozás. Megtalálták ugyanis az elkóborolt állatok gazdáit. Az egyik szombathelyi önkéntes egyesület arról számolt be Híradónknak, hogy telephelyükön az év végén nem nőtt a létszám, mégis telt ház van. Várják az örökbefogadókat és az adományokat is.

 

Teltház van az állatvédőknél, örökbefogadókat és adományokat is várnak

Ezeket a most 8 hetes apróságokat és anyjukat a Győr-Moson-Sopron megyei állatvédők mentették meg, de hely híján Szombathelyre kerültek, itt várják új gazdáikat.

„Inka mami, és minden baba i-betűs lett. Indigó, Inez, Ignác, Irina, Ibiza és Igor. Most már gazdikeresők, de szerencsére a csapat nagy része már gazdijelöltes.”

Az Állatvédők Vasi Egyesülete folyamatosan fejleszti szombathelyi telephelyét, több kennelük van, mint korábban, mégis telt ház van. Főleg cicákból van több. A macskák mellett két nyuszi, egy galamb, és mintegy 50 kutya fogadható innen örökbe. A cél az, hogy a gazdik részéről ez a szándék ne csak pillanatnyi fellángolás legyen.

Vértesi Andrea – elnök, Állatvédők Vasi Egyesülete
„Olyan családokat várunk, akik alapvetően is szeretnének kutyát tartani, és ebbe belefolyni akár 10-15 évre is. Igen, lehet érdeklődni, nálunk úgy lkell a FB-oldalunkon. Küldünk egy kérdőívet, és aki az alapján megfelel, őket hívjuk be.”

2013-tól kötelező a kutyák chipezése, mégis többször találnak olyan állatot, amely nem rendelkezik az azonosításhoz szükséges eszközzel. Ezt az öreg foxit például két hete Velem és Kőszegszerdahely között találták.

„Meglepő módon chip nincs benne, viszont ivartalanított, ezért nem értjük, hogy miért nem sikerült megtalálni a gazdit, miért nem jelentkeznek érte. Missit pedig a lukácsházi szőlőhegyen a tulajdonosa kidobta. Tudjuk, hogy ki az, úgyhogy ebből még hatósági ügy is lesz.”

Van, aki megugatja az idegent átmeneti ketrecében, és van, aki visszahúzódóan szemlélődik, a kutyák természete különböző, közös bennük viszont az, hogy korábbi rossz körülményeik után most szerető gazdára várnak. Ha a tulajdonos két hétig nem jelentkezik az állatáért, úgy az már a gyepmesteri telephelyek gyakorlatához hasonlóan chipezés és oltás után örökbe adható. A kutyamenhely adományokat is vár, tápot, cicaalmot és többek között takarókat.