Hírek

Téliesítsük a vízmérő órákat

2017. november 21., 16:10

A fagyok beköszöntével a vízmérő órák téliesítésére figyelmeztetnek a szakemberek. A fogyasztóknak azért is érdemes szigetelni az aknákat, becsukni a pinceablakokat, mert az elfagyásból adódó óracsere és vízelfolyás költségei magasra rúghatnak.

Téliesítsük a vízmérő órákat

Ahogy jön a tél, úgy nő meg a javításra szoruló vízórák száma a Vasivíz Zrt. műhelyében. Nagy bosszúságot okoz, amikor tavasszal kiderül, hogy a kiskerti mérő elfagyott, és csőtörés miatt több köbméter víz folyt el. A szolgáltató minden évben felhívja rá a figyelmet, hogy a probléma egy kis odafigyeléssel megelőzhető.

Handler András - kommunikációs referens, Vasivíz Zrt.
“Egyre hidegebb van kint, megjelennek a talajmenti fagyok, ezáltal a vízmérő órák is veszélyben vannak. Úgyhogy szeretnénk mindenkit figyelmeztetni, felhívni a figyelmüket arra, hogy óvják meg a fagyoktól a mérőket. Ezt elsősorban letakarással lehet megtenni.”

Az aknákat érdemes szigetelőanyaggal lefedni, hogy ne sérüljenek az órák. A baj sokszor csak olvadás után derül ki, ami nemcsak kellemetlenséggel, de váratlan kiadással is jár.

Handler András - kommunikációs referens, Vasivíz Zrt.
“Ilyenkor a felhasználóknak kell kifizetniük az órának a költségét, a beszerelés költségét, illetve minden olyan kárt, ami a háztartásban keletkezik ezzel.”

A szolgáltató azt kéri, hogy mindenki figyelje a fekete kereket, amely vízszivárgás esetén is pörög. Főként kiskerteknél, hétvégi házaknál fordítsunk nagy gondot erre. Aki hibát tapasztal, az a vízszámlán és a szolgáltató honlapján megtalálható elérhetőségek egyikén jelentheti be, és kérhet javítást.