Hírek

Távhős villámcsődület

2019. április 12., 14:56

Nem elég környezetkímélő módon biztosítani a melegvizet és a távhőt, a lakosságnak is érdemes tudnia róla, hogy a szolgáltató cégnek fontos ez az elv. Ismeretterjesztő programmal, távhő-napi villámcsődülettel keresik a kapcsolatot a fogyasztókkal.

Távhős villámcsődület

Tánccal és egy óriás felirattal keltettek feltűnést a bercsényis gyerekek pénteken délelőtt a szombathelyi Fő téren. A többség a hűvös idő és az erős szél ellenére lelkesen vállalta azt is, hogy beáll egy különleges térformába, és így vesz részt a Távhő villámcsődületében.

Takács Áron
“Egy hatalmas smiley-t ábrázoltunk. Igazából meg volt rajzolva krétával, és csak a szemet és a szájat hagytuk ki.”

Forgács Kármen
“Ez egy ír tánc volt, és párban voltunk, mindenkinek volt párja.”

Nem véletlen, hogy az örökös ökoiskola címet viselő Bercsényi Miklós Általános Iskola diákjait kérték fel a látványos akcióra.

Beke Eszter - igazgató, Bercsényi Miklós Általános Iskola
“Az egész iskola kijött, és nagyon készültek erre a mai napra. 300 gyereket sikerült mozgósítani, és nagyon várták ezt a percet, hogy kint lehessenek. És izgultak, hogy milyen lesz az idő, hogy nehogy essen.”

Április 12-e a távhőszolgáltatás napja, ezt ünnepelte a városi cég és az iskola - együtt a járókelőkkel.

Kocsis Tóth Ildikó - sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
“Itt Szombathelyen már negyedik alkalommal ünnepeljük meg. És most már gyakorlatilag hagyomány, hogy flashmobbal ünnepeljük. Az idei évben a Bercsényi Miklós Általános Iskola csatlakozott hozzánk. Ugye a Távhőnek van a Zöldülj velünk! programja, ami egy ismeretterjesztő program, aminek az egyik fő gondolata az, hogy tenni a környezetünkért együtt tudunk. Nagyon fontosnak tartjuk az együttműködést. és nagy büszkeség számunkra, hogy egy egész iskola csatlakozott idén hozzánk.”

Az eseménnyel egy időben egy pavilonnál tájékozódni is lehetett a programról.