Hírek

Tavaszi Tortafesztivál

2019. április 18., 14:59

Közel 60 nevező mutatta meg torta- és süteménykészítő művészetét a Tavaszi Tortafesztiválon. Az érdeklődők meg is kóstolhatták az alkotásokat és több új cukrászati technikát is megismerhettek. A rendezvény bevételéből a Divatbemutató Kicsit Másként Alapítványt támogatták, hogy megvalósulhasson a mozgássérült gyermekek játszótere.

Tavaszi Tortafesztivál

Valósághű virágcsokrok, (17.57) kalitkába zárt madarak, (18.10) vízesés, vagy éppen életnagyságú kutya – többek között ilyen alkotásokkal találkozhattak az érdeklődők az Oladi Szakgimnázium tornatermében. Először szerveztek Szombathelyen tortaversenyt és fesztivált.

Rugóné Kovács Tünde - szervező
Van olyan cukrász nem szeret versenyezni, de van olyan, aki minél többet szeretne megtanulni, képzésekre jár országon kívül és belül. Például egy ilyen versenyen, vagy nagy nemzetközi versenyen a technika nagyon fontos, hogy minél több olyan technikát vigyünk bele, amit a laikus nem ismer.

A rendezvényen több új technikát is bemutattak, például, hogy miként lehet cukorból alig egy óra alatt egy üveghez hasonló alkotást elkészíteni. (9.51) Volt olyan nevező, aki egy teljes gyorséttermi menüt, (24.10) egy másik pedig a tenger élővilágát formázta meg. A legmeghökkentőbb ez a kék rák volt.

Bolla Zoltánné
Mindig a kihívásokat szeretem. Egy ilyen tortaversenyen azt szeretem megmutatni, hogy minél extrémebb. Ez már a gravitáció nélküli torta kategóriába tartozik.

A tortafesztivál programját játszósarok és húsvéti vásár is színesítette. A rendezvény jótékony célt is szolgált.

Baráth Annamária - szervező
Divatbemutató Kicsit Másként Alapítványt szeretnénk támogatni, hogy megvalósulhasson a mozgássérült gyerekek játszótere végre. 22.29 hogy ők is önfeledten tudjanak játszani, és boldog mosolyt csalni az arcukra. 22.34

A tortaverseny 60 nevezőjének alkotásait több mint 10 kategóriában értékelte a zsűri. A süteményeket meg is kóstolhatták az érdeklődők.