Hírek

Taposó, könyöklő, gyógynövénykert, inhalátorház, Kneipp-szoba

2013. május 24., 18:24

Ilyen, és ehhez hasonló objektumok készültek a Vasi-hegyhát 13 településén. A turizmus fellendülését, a lakosság egészségi állapotának javulását célozza meg hazánk egyetlen Kneipp tematikus útja.

Taposó, könyöklő, gyógynövénykert, inhalátorház, Kneipp-szoba

A Vasvári tónál már nemcsak a horgászok találhatnak maguknak elfoglaltságot. A turisták kipróbálhatják a vizes taposót - atmo -, majd ha kedvük tartja a szárazon is folytathatják. Egy gyógynövényekkel körbevett száraztaposót is kialakítottak, ahol különböző méretű, formájú és anyagú talajon fokozható a láb vérkeringése. A Kneipp-módszer elemeire épülő objektumokat több településen is kialakítottak a Vasi-hegyháton.

Kovács István, elnök - Hegypásztor Kör
Ez az első olyan fejlesztés itt a Hegyháton és azt hiszem, hogy országosan is ritka, amikor egy pályázat keretében 13 önkormányzat, egy őstermelő és egy egyesület összefogott és közösen egy összehangolt turisztikai téma mentén indítottak el egy fejlesztést. És ennek révén 18 helyen valósultak meg Kneipp-állomások.

A falvakat összekötő tematikus útvonal lehetőséget ad arra, hogy a térségbe látogatók a Kneipp-rendszer öt elemére építő rekreációs programon vegyenek részt és közben megismerjék a Hegyhát természeti, építészeti értékeit. A beruházás osztrák-magyar közös projektben valósult meg, uniós támogatással.

Gerd Krakowitzer -ügyvezető - Stéjer Kneipp Szövetség
Kelet Stájerországban kialakítottunk egy Kneipp Aktív Parkot. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk és a feladatunk az volt az elmúlt időszakban, hogy különböző fórumokon, ezeket átadjuk a magyar partnereinknek.

A program zárókonferenciáján elhangzott: egyre több szolgáltatót sikerül bevonni a programba.
 
"Egyre több szolgáltató látja azt is, hogy ne csak a saját szolgáltatását próbálja eladni, hanem egy nagyobb egység részeként jelenjen meg. Ez neki is plusz vendégeket és hosszabb ideig itt tartózkodó vendégeket jelent."

A programban készült honlap, térkép, és különböző információs kiadványok. A cél a jövőben a partnerépítés, újabb szolgáltatók bevonása, hogy a turisták minél jobban megismerjék kikapcsolódásuk közben Vas megyét.