Hírek

Tanműhelyi nyílt nap az LuK-ban

2016. november 29., 16:50

A következő tanévtől egy újabb szakma gyakorlati oktatását kezdik meg az LUK Savaria Kft. tanműhelyében, így a gépi forgácsolókon és az automatikai technikusokon kívül már szerszámkészítőket is képeznek. A lehetőségeket a vállalat tanműhelyi nyílt napján ismertette a pályaválasztás előtt álló diákokkal és szüleikkel.

Tanműhelyi nyílt nap az LuK-ban

A világ 50 országában közel 90 ezer munkavállalót foglalkoztat a Schaeffler cégcsoport, amelynek része a szombathelyi LUK Savaria Kft. is. A gyár folyamatos beruházásainak köszönhetően már nem csak összeszereléssel, hanem alapanyaggyártással és termékfejlesztéssel is foglalkoznak. A nagyvállalat 2005-től saját tanműhelyében oktatja a gépi forgácsoló és az automatikai technikus szakmát. A nagyvállalat tevékenységéről és a képzésekről, valamint a tanulmányi idő alatti juttatásokról is átfogó képet kaphattak a nyílt nap résztvevői.

Guzmics Martin
Nagyon meggyőző volt, az ösztöndíj, amit a teljesítménytől függően nagyon jó. A támogatás, amit itt adnak, kivételes, egyedüli a megyében.

Guzmics Martint az automatikai technikus szakma érdekli. A nagyvállalat sikeres vizsga után munkát, és továbbtanulási lehetőséget is biztosít a diákoknak.

Bakler Gyula
Abban bízunk, hogy itt a Martinnak meg lesz egy stabil munkahelye hosszútávon, és megfelelő javadalmazással, kulturált munkahelyen fog dolgozni, és ez a fontos a mai világban. Tényleg magas szintű itt a technológia.

A következő tanévtől a gépi forgácsoló és az érettségire épülő automatikai technikus képzésen kívül szerszámkészítő szakmát is oktatnak.

Nagy Miklós tanműhelyvezető, LUK Savaria Kft.
Szerszámkészítő szakmában várjuk majd az új tanulókat. 8 főt szeretnénk ebben a szakmában fogadni. A szerszámkészítők a vállalat szerszámüzemében, és a szerszámkarbantartás területén tudnak majd a későbbiekben munkalehetőséghez jutni.

Mindhárom szakma hiányszakmának számít, így a diákok duális képzésük ideje alatt 3-féle támogatásban részesülnek. A tanuló- és tanulmányi szerződés, valamint az állami ösztöndíj összesen, teljesítménytől függően meghaladhatja a 130 ezer forintos havi juttatást.