MNB
MNB - 2

Hírek

Tanítóknak szerveztek szakmai tanácskozást a vépi Hatos Ferenc Általános Iskolában

2017. június 21., 16:38

A konferencia témája a művészeti nevelés volt, de a résztvevők a pedagógus életpályához kapcsolódó minősítő rendszerről is hallhattak információkat.

Tanítóknak szerveztek szakmai tanácskozást a vépi Hatos Ferenc Általános Iskolában

Szakmai rendezvénnyel indult a nyári tanítási szünet a Vas megyei tanítók számára.

Sejberné Szabó Marianna - intézményvezető, Kardos László Általános Iskola
"Ez a tanácskozás nagyon fontos. A tavalyi évben nálunk volt ugyanez a fórum. A tanítóknak mindenképp szükség van erre, mindenkinek szüksége van erre, de a tanítóknak különösen, hisz ők egy különleges csapatot alkotnak a pedagógia, az oktatás területén. Szükségük van a megerősítésre, itt megkaphatják, kicsit előre készülhetnek a következő évre tehát ez egy kihagyhatatlan fórum."

A  program célja, hogy szakmai segítséget nyújtson az általános iskolai tanítók munkájához.

Barityné Házi Ottilia - tanítói szaktanácsadó
"A mai tanácskozásnak az a célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a művészeti nevelésre, amit a tanítók tehetnek ezért. Egy felmenő rendszert is próbáltunk szem előtt tartani, óvodától egészen a középiskoláig."

A  vasi tanítók tájékoztatást kaptak a tankerület tevékenységéről, a pedagógus életpályamodell és az ehhez kötődő minősítő rendszer aktuális kérdéseiről,  valamint a tehetségfejlesztésről is. A művészeti neveléshez kapcsolódó előadások hatékony módszereket, jó gyakorlatokat  mutattak be a szakemberek.  

Pilnay Sándorné - szaktanácsadó, tanár, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
"Az alsó évfolyamokon a szolmizálás megerősítése egyszerű eszközökkel hogy lehet érdekessé, különlegesebbé tenni. Aztán nagyon érdekes az a Kokas Klára féle elgondolás ami a zene-mozgás, zene-vizuális kapcsolat egy nagyon érdekes dolog."

A konferencián nem csak a szűken értelmezett tanítói hivatás állt a középppontban, hanem  az óvodai nevelés és az iskolai oktatás összefüggései is szóba kerültek.