MNB - 2
MNB

Hírek

Táncos-válogatást tartottak a Weöres Sándor Színházban

2013. szeptember 13., 18:10

Jövő tavasszal kerül színre „A dzsungel könyve” című musical, ehhez keresnek táncos szereplőket. 18 és 28 év közötti fiatalok mérették meg magukat, nem csak Vas megyei táncosok.

Táncos-válogatást tartottak a Weöres Sándor Színházban

Táncosokat válogatott Horgas Ádám, A dzsungel könyve rendezője. A darabot 2014 márciusában állítják színpadra a Weöres Sándor Színházban, most a leendő tánckarba keresték a szereplőket.

Horgas Ádám – rendező
„Nagyon temperamentumos zenéje van, meg főként állatokat fognak alakítani a táncosok, tehát nagyon energikus táncosokat keresek, olyanokat keresek, akik kicsit színészek is, tehát a jelenlétük is mérvadó lesz a színpadon.”

Mintegy 25 táncost mozgat majd a színdarab, pörgős produkciót ígérnek az alkotók.

Bodor Johanna – koreográfus
„Egyáltalán nem klasszikus módon kell tudni táncolni, tehát nagyon sok elementáris, elemi, zsigerből jövő energiát kell tudni produkálni. Nagyon sok lesz a gyors öltözés, változnak a képek, hol farkas vagy, hol majmóca.”

A válogatásra viszonylag kevés táncos vállalkozott: 15 fiatalt mozgatott meg a koreográfus és a rendező. A leendő tánckar tagjai nem csak helyből érkeztek a válogatásra és komoly táncos múlttal rendelkeznek.

Hajdú Anita
„Budapestről jöttem és szeretnék bekerülni ebbe a darabba, nagyon szeretem ez a darabot, Budapesten voltam is benne régen, a Pesti Színházban, úgyhogy nekem nagy kedvencem A dzsungel könyve.”

Szombat Gergő
„Kiskorom óta táncolok, társastánccal kezdtem, nyolc évig táncoltam és utána két évet akrobatikus rock&roll-t táncoltam, egy évig hip-hop-oztam, és most már két éve funky-zom itt Szombathelyen.”

Balázs Kitti
„Győrből érkeztem, és nagyon szeretem A dzsungel könyvét, és a musicaleket, kedvenc műfajom a musical. Németországban is voltam musical-turnén és ott is csináltuk.”

Az első válogatás volt a keddi, újabb castingot is tartanak majd a készítők.