Hírek

Támogatókat köszöntöttek

2010. június 07., 09:11

Közel nyolcvan Vas és Zala megyei vállalkozás támogatja az Egyházmegyei karitász legújabb szociális programját. A Kríziskamra a számláikat és hiteleiket fizetni nem tudó embereken segít, de a közeljövőben munkalehetőségeket is teremtenek. A támogatókat ma fogadáson köszöntötték.

Támogatókat köszöntöttek

A Martineum Felnőttképző Akadémián tartott rendezvényen az észak-magyarországi árvízkárosultakat is támogathatták a megjelentek. A cél, hogy a rászorulók kilábalhassanak nehéz helyzetükből, ebben a Kríziskamra program egyedülálló módon segít nekik.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

"Ne a folyamatos pénzügyi támogatás legyen az elsődleges, ne megállás nélkül hiteleket, kifizetetlen számlákat egyenlítsünk, hanem munkát adjunk, hogy ők tudják ezt a pénzt előállítani."

Az egyházmegye területéről közel 50 vállalkozás támogatja pénzzel a karitász új projektjét, húsznál is többen pedig munkájukat ajánlották fel a Kríziskamra programban.

Szabó László - elnök, Vas megyei Ipari Szövetkezetek és Vállalkozások Szövetsége

"Megszoktam, hogy adományokkal segítsem a rászorulókat. Ez így volt már gyerekkoromban, és most is így van, és ezért szálltam be a Kríziskamrába."

A Kríziskamra első mintaprojektjében egy leromlott állapotú vásárosmiskei és nagylengyeli plébániaépületet újítanak fel a támogatók segítségével A tervek szerint az épületekben 30 szenvedélybeteg, illetve megváltozott munkaképességű embernek hoznak létre rehabilitációs foglalkoztató helyiségeket. A Kríziskamra programhoz bárki csatlakozhat. Részleteket a caritasszombathely.hu honlapon lehet találni.