Hírek

Támogatást kérnek a filmkészítő diákok

2018. október 03., 09:54

A Brenner Villáról filmet készítő diákok a támogatók segítségét kérik, hogy mindhárman ki tudjanak utazni az Európa Tanács előtti, Strasbourg-i bemutatójukra.

Támogatást kérnek a filmkészítő diákok


 

Tisztelt Reménybeli Támogatónk!

Hárman, Brenner-gimnazisták vagyunk Szombathelyről. 2018 május 1-jén Szombathelyen avatták boldoggá gimnáziumunk névadóját, Brenner János vértanú atyát. Boldog Brenner János szülőháza ma is áll Szombathelyen. Állapota méltatlan és siralmas. A Miniszterelnökség pályázati felhívására (Ne menj el mellette!) készítettük el kisfilmünket a romos szombathelyi Brenner-villáról. Ez a kisfilmünk Magyarországon a második helyezést érte el, és beválogatták Európa tíz legjobb projektje közé. Munkánkat Strasbourgban mutathatjuk be 2018. november 24-28-a között az Európa Tanács előtt. A pályázat azonban csak egy diák és egy pedagógus kiutazását állja, de mi szeretnénk mindhárman részt venni a strasbourgi bemutatón. Sajnos a kiutazás és az ötnapos szállás díja több százezer forintra rúg.

A kiutazáshoz és az ottlétünkhöz kérjük nagylelkű támogatását!

Kérjük, hogy támogatását az iskolánk alapíványa számlájára utalja át:
Alapítvány a Szombathelyi Püspöki Általános Iskola Támogatására
Adományozott adószáma: 18883738-1-18
Bankszámlaszáma: 11747006 - 20163415
Adományozott székhelye: 9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 8.
Közleményben kérjük írja rá: Brenner-villa

Mi, Brenner-gimnáziumos diákok büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk névadója egy olyan személy, aki hősies helytállásával egy nehéz korszakban példát mutatott az egész ország számára. A boldoggá avatásra készülve derült ki számunkra az a kevesek által tudott tény, hogy Brenner János vértanú is a családi villában született. Amikor ezt megtudtuk, eldöntöttük, hogy megpróbálunk valamit tenni a pusztulófélben levő épület megmentéséért, mert nekünk, Brenner-gimnáziumos diákoknak fontos, hogy iskolánk névadójának szülőháza fennmaradjon. 

Köszönettel:

Gaspari Balázs 10/N
Vámosi Áron 11/N
Melega Miklós 10/N