MNB
MNB - 2

Hírek

Támogatás horgászoknak

2018. március 14., 15:08

Eszközvásárlásra és versenyekhez kapcsolódó költségek finanszírozására nyújt támogatást a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Országos és nemzetközi versenyek egyéni indulói és csapatok is pályázhatnak március 20-ig. Az elnyert összeg segítheti a pecásokat a jobb eredmény elérésében.

Támogatás horgászoknak

Varga Bálint az egyik legeredményesebb versenyhorgász a megyében. 2013-tól kezdve zsinórban négyszer lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza, és rendszeresen részt vesz országos, nemzetközi viadalokon is. Ahogy elkezdődik a szezon, szinte minden hétvégén versenyez – legtöbbször finomszerelékes, ritkábban feeder szakágban. Azt mondja, a sporthorgászat rendkívül költséges, minden segítség jól jön. Ezért pályázott tavaly támogatásra, amely a klubcsapatok országos bajnokságán való részvételt könnyítette meg.

Varga Bálint – Elektromosok SHE
„Idén is pályázunk, már lehet csapatban is pályázni, megpályázzuk a csapatbajnokságon való részvételt, illetve a támogatást, én pedig szeretnék indulni a 2018-as egyéni országos bajnokságon, ahol szintén számítok majd a Vas Megyei Horgászszövetség támogatására.”

Egy profi felszerelés értéke több százezer forint, emellé jönnek még a nevezési díjak, utazási- és szállásköltségek. Segítség nélkül a horgászok ezt nehezen tudnák finanszírozni. A vasi szövetség tavaly írta ki először a versenypecásokat támogató pályázatát, akkor 400 ezer forintot osztottak szét. Az idei keretösszeg egyelőre nem véglegesített, annyi biztos, hogy az egyéni indulók legfeljebb 100 ezer, a csapatok 300 ezer forint támogatásban részesülhetnek.

Puskás Norbert – elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„Szerencsére a megye már több női világbajnokot, helyezettet adott, úgy gondolom, vannak szép eredményeink, ifjúságiban is eredményes versenyzőink voltak a korábbi években. Azt szeretnénk, hogy ez a támogatás is hozzásegítse őket ahhoz, hogy minél többen próbáljanak eljutni az országos vagy nemzetközi színekre.”

Ez a támogatási forma teljesen újszerű, az országban nincs hasonló. Tavaly 12 pályázat érkezett, a szövetség mindegyiket támogatta kisebb-nagyobb mértékben. A kiírásról részletesen a vasivizeken.hu internetes oldalon olvashatnak. ( www.vasivizeken.hu )