Hírek

Szoros meccset nyert meg a Falco Pécsett

2014. november 20., 15:13

Idegenben továbbra is százszázalékos mutatóval áll a Falco KC élvonalbeli kosárlabdacsapata. A szombathelyiek ezúttal a Pécs otthonában nyertek nagy csatában 91:89 arányban.

Szoros meccset nyert meg a Falco Pécsett

Két határozottan jó formában lévő csapat, a tabella negyedik helyén álló Falco-Trend Optika KC és a PVSK találkozott a pontvadászat nyolcadik fordulójában Pécsett. A több mint 1000 néző előtt lejátszott derbit a hazaiak kezdték picivel jobban, akik az első negyed végén 27:25-re vezettek is. A második 10 percben azonban átvette az irányítást a vasi gárda és a szünetre már hatpontos szombathelyi  előnynél vonultak a küzdő felek. Térfélcserét követően gyorsan elhúzott 62:51-re a Falco, ám ezt követően el kezdtek felzárkózni a hazaiak és a hajrát egál közeli állásról nyitották a csapatok. A rendkívül izgalmas meccset végül Doyne triplája döntötte el, annak a dobásnak köszönhetően  nyert a sárga-fekete alakulat 91:89 arányban  

Kálmán László vezetőedző, Falco-Trend Optika KC
“Voltak hibáink ma is, de úgy gondolom, hogy amilyen hazai pályát a Pécs ma kapott, ez ellen tudtunk nyerni. Ennek külön örülök, hogy volt tartásunk. Küzdöttünk, hajtottunk, az első félidőben extrán dobtunk. Úgy gondolom, ha a bírók nem így fújnak, akkor 20 ponttal simán nyerünk.”

A Falco csapata jelenleg hat győzelemmel és csupán egy vereséggel a bajnoki tabella harmadik helyén áll. A szombathelyiek legközelebb vasárnap 18 órakor lépnek pályára, amikor a negyedik helyezett Kecskemét együttesét fogadják az Aréna Savariában.