Hírek

Szoros meccset játszott az SZKKA az EHF-kupagyőztes Siófokkal

2019. október 15., 14:17

5 napon belül 2 mérkőzést játszott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia élvonalbeli csapata. Mayer Majáék nagy meglepetésre előbb kis híján idegenben verték a Vácot. A vasiak 34 percen keresztül vezettek, ám végül 3 gólos vereséget szenvedtek. Mindezek után az SZKKA a hétvégén nagyot harcolva komoly csatára kényszerítette az EHF-kupagyőztes Siófok gárdáját is.

Szoros meccset játszott az SZKKA az EHF-kupagyőztes Siófokkal

Remek hangulatban, zsúfolt lelátók előtt feszült egymásnak az SZKKA és a Siófok. A két csapat már találkozott egymással idén, akkor a Balaton-partiak magabiztosan, 19 góllal verték a szombathelyieket. Gyors gólváltásokkal indult a találkozó, Bandelier szerzett vezetést a hazaiaknak, ám Kobetics és Niombla révén hamar megfordult a mérkőzés állása. (01:06-) Kobetics újabb találataival már 3-mal ment a Siófok. Küzdött becsülettel az SZKKA, ám sok esetben Fortuna és a kapufa is a vendégekkel volt. 14:19-es állásnál vonultak pihenőre a felek.

A 2. félidő sem hozott komoly fordulatot - zsinórban 5 gólt hintett a Siófok, és a 36. percben már 10 találat választotta el egymástól a 2 csapatot. Ezt ugyan 7-re tudták faragni a szombathelyiek, ennél jobban azonban már nem sikerült megközelíteni az EHF-kupagyőztest. A papírformát érvényesítve végül 36:26-ra nyertek a Balaton-partiak Répcelakon.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Csináltunk szép dolgokat, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy 16 lövést hibáztunk az első félidőben, az egy horrorisztikus szám. Ezzel együtt pár hete 19 gól volt közte, most 10, úgy gondolom újabb visszaigazolás."

Hétről hétre egyre jobb formát mutatnak a szombathelyi lányok. A Siófok 10 gólos győzelme ugyan vitathatatlan, ám ha Varga Nikiék egy kicsivel jobban céloznak, ez a szám sokkal kisebb is lehetett volna.

Varga Nikolett - kézilabdázó, SZKKA
"Próbáltam a többieket is tüzelni, motiválni. Kicsit csalódottnak érzem magam, szerintem ma volt az a nap, amikor a Siófokot egy kicsit jobban megszorongathattuk volna, gratulálok a Siófoknak, és a csajoknak is."

Az SZKKA szombaton 18 órakor újfent Répcelakon lép pályára hazai bajnoki mérkőzésen, a vendég pedig a békéscsabai együttes lesz.