Hírek

Szombaton tartja közösségi vásárát a Hacuka az Agorában

2021. július 29., 14:05

A közösségi bolt olyan szervezetek számára ad tovább adományokat, amelyek azt szétosztják a rászorulók között. A vásáron megmaradt ruhák is évekig adomány alapját képezték.

 

Szombaton tartja közösségi vásárát a Hacuka az Agorában

Stílusos, színes ruhák és kellemes hangulat. Ez fogadja a belvárosi Király utcában a Hacuka bolt vásárlóit. Sok adomány is érkezik, reggel két táskányit hoztak. A Hacuka szabályzata szerint a bolt weblapján történő regisztráció után lehetőség nyílik saját, használt, jó minőségű ruhák leadására, majd az ebből jóváírt pontok levásárolhatóak. A boltban megmaradt felesleges ruhákat pedig adományként ajánlják fel.

Gellai Ildikó, Hacuka bolt, társtulajdonos
"A Hacuka közösségi vásárt immár öt éve szervezzük itt Szombathelyen havi rendszerességgel az Agora Művelődési-és Sportházban , és a kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy jótékonysági célt is kapcsoljunk ezekhez a vásárokhoz. Az elmúlt évek alatt rendszeresen gyüjtöttünk különböző szervezeteknek, egyesületeknek, vagy célzottan egy beteg gyermeknek olyan adományokat, amik ők kértek…”

A közösségi vásár sikere töretlen. A jó minőségű női ruhák mellett ékszerek, kiegészítők, és  gyerekruhák cserélnek gazdát. Adományként ezeket célszerű tovább adni, olyan szervezeteknek, amelyek gyermekek és nők segítésével foglalkoznak.

Wagner Anikó, Soroptimist International Club Szombathely
,,...A szervezetünk Soroptimist International Club Szombathely, az egy nőket, nőkért dolgozó szervezet és több projektünk van. Az egyik projektünk szól az egyedülálló , gyerekeüket egyedül ellátó nők segítéséről, úgyhogy azokat az adományokat amiket a Hacukától kapunk , hozzájuk, nekik juttatjuk el . Olyan egyedülálló anyukáknak , nőknek, akik a gyerekeiket, legtöbbször sérült gyerekeiket is egyedül nevelik…”

A bolt irányelvei közé tartozik , hogy egyszerre 15 ruhát lehet leadni folt és sérülésmentes állapotban tisztán, frissen mosva, lehetőség szerint vasalva. Szívesen fogadnak szezonális női ruhákat és kiegészítőket. Hétköznapokon a Király utcában, hétvégén pedig a közösségi vásáron várja a Hacuka a vásárlókat és a felajánlókat is egyaránt az Agora Kulturális Központban 8-12 óráig.