Hírek

Szombaton rendezik a Vasi Vasember triatlonversenyt Szombathelyen

2020. szeptember 11., 20:25

A júliusról elhalasztott, több évtizedes hagyományokkal rendelkező viadalon az idén is több százan vállalkoznak az úszásra, kerékpározásra és futásra.

Szombaton rendezik a Vasi Vasember triatlonversenyt Szombathelyen

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy közel 400 indulóval rajtol el szombaton a 36. Vasi Vasember triatlonverseny, amelyet a koronavírus-járvány miatt halasztottak el júliusról szeptemberre. A Csónakázó-tóban 1500 méter úszás, hét Szombathelyhez közeli települést érintve 40 km kerékpározás, illetve a múzeumfalu körül 10 km futás vár az indulókra.

Horváth Attila - alpolgármester
“Azt gondolom, hogy kevés olyan sportesemény van ebben az országban, amit ha bárhol kimondunk, akkor mindenkinek Szombathely jut az eszébe. A Vasi Vasember ilyen és ennek megfelelően az egyik legfontosabb és mindenképpen megőrizendő értékünk.”

A rajtnál a legrutinosabb versenyző bizonyára a szombathelyi Kapolcsi Imre lesz, aki 1984 óta minden Vasi Vasemberen elindult és teljesítette a távot.

Kapolcsi Imre - versenyző
“Az idei felkészülés azért nem volt zökkenőmentes. Az úszás gyakorlatilag kimaradt a nyár közepéig, gyenge úszó vagyok és nekem nagyon jó lett volna. A többiből is annyit készültünk, amennyit. Nem volt igazából motiváció, hogy versenyeken induljak, ez azért sokat kivett. Szeretném végigcsinálni, mint ahogy eddig harminc valahányszor.”

A férfi mezőny szombaton 11 órakor startol, a váltók 11.15-kor, a hölgyek 11.30-kor ugranak a vízbe.