Hírek

Szombathelyre érkezett Don Bosco ereklyéje

2013. május 17., 17:26

Több száz hívő fogadta a szent földi maradványát. 2015-ben ünnepli a Szalézi Rend, az alapító születésének 200. évfordulóját. Ebből az aprópóból az erkelye, a szent jobb kézfeje, bejárja az egész világot.

Szombathelyre érkezett Don Bosco ereklyéje

Szent Kvirin vérantúságának helyen, az Óperint utcai hídfőnél várták Don Bosco holttestének liturgikus ruhába öltöztetett viaszfiguráját. Az ereklyét, jobb kézfejét, egy fémládában, a szobor szíve táján helyezték el.

"Köszöntünk városunkban Don Bosco!"

Szombathely a 10 napos magyarországi körút első állomása. A szalézi rend tagjai, a város elöljárói, hívek fogadták az ereklyét. Ez az első alkalom, hogy az ereklye hazánkban, és így Szombathelyen is jár.
Don Bosco a 19. század Egyházának kimagasló alakja, aki az ifjúság nevelésének szentelte életét.

P. Havasi József, korábbi tartományfőnök
Azt hiszem ma Magyarországon nagy szükség van arra, hogy megismerjék sokan Don Boscot, legfőképpen Don Bosco tevekenységét, a pedagógiáját. Mit jelent Don Bosco pedagógiája? Az, hogy szeretettel, jósággal nevelni a fiatalokat.  

A szombathelyi fiatalok közül is egyre többen ismerkednek meg a szalézi rend alapítójának életével.    

Pados Benjamin, oratorista
A fiatalkora tetszett meg nagyon. Amikor különböző kötéltáncokkal, hasonlókkal a gyerekek szórakoztatására törekedett, mindezt vallásos körülmények között. Én úgy érzem, hogy én erre nem lennék képes. Ő egy követendő példa számunkra fiatalok számára is.

Ünnepi menetben vitték az ereklyét a Szalézi templomhoz, ahol a téren fiatalok adtak elő színdarabot. Este a szombathelyi plébániai közösségek által vezetett imaórák kezdődnek, majd virrasztáson vehetnek részt a hívek. Hajnali 5 órakor búcsú-szentmise lesz, aztán az ereklye elindul következő állomására, Győrbe.