MNB - 2
MNB

Hírek

Szombathelyre érkezett az "Ezer család énekel..." program

2018. december 13., 14:26

Szép számmal jöttek kisgyermekes családok, hogy közösen daloljanak és mondókázzanak a Ringató foglalkozásvezetőkkel ünnepváró, adventi hangulatban. A kodályi elveken alapuló módszer a három év alatti gyerekek zenei nevelését, fejlesztését célozza.

Szombathelyre érkezett az Ezer család énekel... program

Fuvola, koboz, dob és hegedű hangja hívogatta közös éneklésre a családokat a sportházban. Szombathely volt az ötödik állomása az “Ezer család énekel…” programsorozatnak, amelyet a Ringató módszer alapítója indított útjára.

A foglalkozások alkalmával közösségi és zenei élményt kapnak a kisgyermekek és szüleik.

Bede-Lőrincz Kinga
"Mi most vagyunk először, és pont azért, hogy megismerjük, és el tudjunk járni, ha tetszik neki, és jól viseli, de úgy tűnik, tetszik neki."

Horváth Laura
"Tavasszal kezdtünk el járni, közösségben vagyunk, és nagyon szeretjük ezeket a foglalkozásokat."

A kodályi elveken alapuló zenei nevelési módszer arra ad mintát, hogy a szülők milyen művészeti eszközökkel, ölbeli játékokkal vehetik körül a gyerekeket születésük pillanatától. A fejlődés szinte észrevétlenül történik, a mozgás, az értelem és társas kapcsolatok terén, továbbá erősödik az anya és gyermeke közötti kötődés is.

Gállné Gróh Ilona - énektanár, a Ringató alapítója
"Három éves kor alatti gyerekekről van szó, ahol nincs semmiféle direkt fejlesztés, feladat, amit teljesíteni kellene, hanem körülvesszük őket ezekkel az értékes zenei ingerekkel, és érzelmileg hatunk az egész családra, a felnőttekre és a gyerekekre is."

Karácsonyi dalokkal, mondókákkal varázsoltak ünnepi hangulatot a sportház falai közé az éneklő családok, emellett játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várták a kicsiket.