Hírek

Szombathelyre érkezett a „Beregi Képeskönyv”

2014. július 25., 19:18

Ez a címe annak a fotókiállításnak, amellyel a vásárosnaményi kulturális egyesület járja az országot. 40 fényképet állítottak ki a Savaria Mozi előterében. A fotók a beregi mindennapokat, épületeket, tájakat, embereket mutatják be a látogatóknak.

Szombathelyre érkezett a „Beregi Képeskönyv”

Meghívót kaptak a szombathelyiek a beregi térségbe – hangzott el a csütörtöki kiállításmegnyitón. Debreceni, vásárosnaményi, valamint határon túli művészek munkái mutatják be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tájat.

Sági József – elnök, Kulturális és Sport Bizottság
„Egy olyan kiállítást látunk, ami az ország túlsó feléből hoz egy olyan panorámát, ami páratlan és a Vas megyei ember számára, aki ilyen dimbes-dombos környéken, hegyes vidéken nőtt fel, egészen furcsa, hogy ilyen sík tájakat látunk, de csodálatos, érdemes megnézni.”

Tavaly ősszel rendeztek egy nagyszabású fotós tábort a Beregben, az ott készült képekből született a válogatás, amelyet most Szombathelyen állítottak ki.

Iványi Tamás – alelnök, Vásárosnaményért Közéleti és Kulturális Egyesület
„Ebből a nagyon sok száz fotóból igyekeztünk negyvenet úgy kiválogatni, hogy lehetőleg minden fotósnak legyen benne képe, illetve hogy sok mindent megmutasson, de természetesen a bőség zavarával küszködtünk, több ilyen 40 fotós anyagot lehetett volna még kiállítani.”

A beregi képeken például a jellegzetes tájak, valamint helyi templomok is megjelennek. A több mint 530 kilométerről érkezett fotók augusztus 7-ig láthatóak a Savaria moziban.