Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szombathelyi kerékpáros sikerek

Adásban volt: 2018. július 5.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Komoly sikereket értek el a Szombathelyi Egyetemi SE kerékpárversenyzői az utóbbi időszakban. Az országútiak egy hazai erőpróbán remekeltek, míg a BMX-es Vincze Gergely a világbajnokságon jutott a legjobb 32 közé.

A hagyományosan sikeres labdajátékok és atlétika mellett egyre több sportágban érnek el jelentős eredményeket a Szombathelyi Egyetemi SE sportolói. Legutóbb az országúti kerékpárosok remekeltek, akik három érmet nyertek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Gyömrőn megrendezett döntőjében. Emellett a BMX-es Vincze Gergő 23. lett a bakui világbajnokságon.  

Kívés István - edző, SZOESE
“A Szombathelyi Egyetemi SE alapvetően a szombathelyi sportszakember-képzést célozza. Igyekszünk az alapképzésekhez tartozó sportágak mellett színesítenia kínálatot és ilyen például a kerékpár. Ebben az utóbi időben feljövőben vagyunk. Egyre több hallgató jön hozzánk, akik szenvedélyes és jó kerékpárosok.”

Két szombathelyi, Sándor Tamás és Tomka János, míg egy budapesti hallgató, Grunda Dávid alkotta az ELTE trióját az országúti kerékpárosok országos döntőjében. Kívés István verenyzői remekül szerepeltek. Egyéniben mindhárman bejutottak a legjobb hat közé, ennek köszönhetően pedig megnyerték a MEFOB csapatversenyét.

Sándor Tamás - kerékpárversenyző, SZOESE
“Nagyon jól sikerült ez az egész verseny nekünk. A célunk az volt, hogy egyéniben minél jobb  helyezéseket tudjunk elérni. Végül második, harmadik és hatodik helyezést értünk el. Teljesen meglepetésként ért bennünket, hogy elsők lettünk csapatban.”

Vincze Gergely régi vágya teljesült azzal, hogy kijutott a BMX-világbajnokságra, melyet idén Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendeztek meg. A SZOESE versenyzője magabiztosan jutott túl a selejtezőkön, ám a legjobb 32 között már nem kísérte szerencse a szereplését.  

Vincze Gergely - BMX-versenyző, SZOESE
“A három selejtezőm meglepően jól sikerült. A harmadikat majdnem megnyertem. Célfotó volt egy amerikai sráccal. Még a koreaiak is nagyon örültek az eredményemnek. Így bejutottam a legjobb 32-be. Ott 23. lettem sajnos egy bukás miatt.”

A sikeres szombathelyi bringások nem ülnek a babérjaikon. Valamennyien edzenek a nyári időszakban is. Vincze Gergely például már teljes erőbedobással készül a 2018-as belgiumi BMX-világbajnokságra.

2018. július 05.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében