Hírek

Szombathelyi győzelem a zöld-fehér futsal rangadón

2019. szeptember 12., 14:45

Az eddig 100 százalékos mérleggel rendelkező Ferencvároshoz látogatott a Haladás VSE élvonalbeli futsal csapata a legutóbbi bajnoki fordulóban. Juanra tanítványai a szoros első félidőt követően lejátszották a hazaiakat a parkettáról és végül magabiztos győzelmet arattak a fővárosban.

Szombathelyi győzelem a zöld-fehér futsal rangadón

Zöld-fehér rangadóra készültek a szurkolók a Népligeti Sportcentrumban. Az alaposan megerősített FTC a Rubeola és az Aramis legyőzése után önbizalommal telve fogadta a Halit. (14:29-) Ennek már a 3. percben meg is lett az eredménye, hiszen egy formás támadás végén Gergály Gyula szerezte meg a Fradi vezető találatát. (24:45-) A gól felpaprikázta a Haladást, átvették a vasiak a játék irányítását és a 9. percben Simic révén egyenlítettek. (39:12-) Nem sokkal később sarokrúgással jöhetett a Hali, a labda Dróthoz került és kíméletlen bombájával már 2:1 volt a Szombathelynek. (40:14-) Nem sokáig örülhettek a vendégek - még abban a percben egalizált ellentámadásból az FTC Büki góljával.

A második félidőben nem sokat váratott magára a vasiak újabb találata. (1:04:38-) Dróth éles szögből leadott sistergős löketével 3:2-re módosította az állást. (1:09:53-) 3 perccel később labdát szerez a Hali a hazaiak térfelén és Vas Ádám pazar mozdulattal növelte a vendégek előnyét 2 gólosra, amiben a kapufának és nagy szerepe volt. (1:17:48-) A slusszpoént Hajmási Milán szolgáltatta a 30. percben - Dróth középre adását továbbította Tóth kapujába kialakítva ezzel a végeredményt: FTC - Haladás 2:5. Győzelmükkel a vasiak feljöttek a tabella 3. helyére, a Berettyó és a Nyírgyulaj mögé.

A szombathelyiek legközelebb szeptember 16-án hétfőn 18 óra 30 perckor az utolsó előtti pozíciót elfoglaló Kecskemétet fogadják a Haladás Sportcsarnokban.