Hírek

Szombathelyen rendezik a pénzügyi-számviteli ügyintéző Országos szakmai tanulmányi versenyt

2014. április 09., 17:07

Az ország minden részéből érkeztek diákok. Egyebek között pénzügyi, banki, adózási ismereteikről adnak számot. Az itt jó teljesítményt nyújtó diákok mentesülnek szakmai vizsgák alól. Vas megyéből 5-en szereplnek.

Szombathelyen rendezik a pénzügyi-számviteli ügyintéző Országos szakmai tanulmányi versenyt

Több mint 30-an szereztek jogosultságot, hogy részt vegyenek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. A Házasságkötő Teremben nyitották meg az eseményt, köszöntötték a résztvevőket.

Gondos Judit, közigazgatási államtitkár, NGM
Ez most a 10. kvázi jubileumi verseny. Akkor indítotuk újra v otl Pénzügyminisztréium gondozásába. Kicsit megújulva, újjászervezzük a szakmai tanulmányi versenyt.

Az ország minden részéből érkeztek diákok, akik előzetes fordulók alapján jutottak a döntőbe. Érettségi után vannak már a diákok, de továbbtanultak az iskolákban. Nekik szervezték a versenyt. Mindenkit más motivált. A diákok sokat készültek.

Kiglics Krisztina, Kaposvár
Számítok arra, hogy a számvitel jól fog sikerülni ,mert eddig jól ment.

Tóth András, Szombathely
Teljes vizsgamentességet lehet szerezni. Akkor a helyezések miatt értékes nyeremények. Hajtott az, hogy ez egy jó dolog és belehet kerülni.

Szombathely másodszor ad otthont a versenynek.

Bokor Csaba, mb. igazgató - Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakképző Iskola
Az ország legjobb 30-34 diákja között lenni már eleve rang. Aki bejut a döntőbe az már bizonyos vizsgatantárgyak alól mentességet kap. És a döntőbe a diákok megszerezhetik a teljes szakmai vizsgamentességet. Ami azt jelenti , hogy már csak a bizonyítványukért kell befáradni a képző intézménybe.

A felvételi eljárásba 30 többletpontot jelent, ha valaki jól dolgozik itt a versenyen.  

A kezdés pillanata a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakképző Iskolában. A diákoknak előbb írásban, majd szóban is számot kell adniuk tudásukról. Az egész év anyagából kapnak kérdéseket. Kísérőprogramokon is részt vesznek majd. Az ünnepélyes eredményhirdetés pénteken lesz.