Hírek

Szombathelyen ötven körüli helyszínen gyűltek össze a magyar válogatott drukkerei

2021. június 16., 14:35

A városban közel félszáz helyszínen jöttek össze a szurkolók, hogy a futball Európa Bajnokság kora esti meccsét közösségben éljék át: kedden lépett először pályára a magyar válogatott, és azonnal a 2016-os bajnok, a portugál csapat ellen játszottunk.

 

Szombathelyen ötven körüli helyszínen gyűltek össze a magyar válogatott drukkerei

Egy-egy elszalasztott helyzet váltott ki ilyen reakciót a Haladás Sportkomplexum előtti szurkolói közösségből. Legtöbben családdal, barátokkal érkeztek.

Bálint Ádám
“Szerintem sokkal izgalmasabb így nézni, meg itt legalább van popcorn, és lehet innivalót is szerezni. - Kivel érkeztél? - Apukámmal. - Kinek szurkoltok? - Magyaroknak, egyértelmű.”

Ez a sálakon, pólókon is látszott: mindenki egy oldalon állt.

Sipos Eszter
“Sokkal jobb itt, közösségben szurkolni, mint otthon a tévé előtt, sokkal jobb a hangulat. - És hogy készületetek erre a szurkolásra? - Hát én még elővettem a régi, négy évvel ezelőtti pólómat! - Kivel érkeztetek? - Párommal, illetve rokonokkal érkeztünk.”

A ballagás után számos fiatal is csatlakozott a szurkolótáborhoz.

Halmádi András
“Itt volt mellette, a Hali stadionban a ballagás, és csak idáig tudtunk kijönni, mert későn lett vége. - De így nem maradtok le. - Nem, nem, így most nem maradtunk le semmiről szerencsére!”

Volt, aki a kezdő csapat szombathelyi születésű és nevelésű játékosának szurkolt a méltó helyszínen.

Pákozdi János - szurkoló
“A legfontosabb, hogy baráti társasággal vagyok itt, mint mindig, amikor Haladás meccsre jövünk is,  gyerekkorom óta helyi csapatnak szurkolunk, és úgy gondoltam ,hogy a legjobb helyszín arra, hogy ezt megtekintsük, mivelhogy helyi vonatkozása is van a mérkőzésnek, egy szombathelyi fiatalember is játszik a csapatban, és úgy gondoltuk, eljövünk és szorítunk a fiatalembernek itt, a stadionnál. - Mennyire szállt el a hangulat? -  Szerintem a hangulat nagyszerű, és remélem, így is marad, és remélem, a labdarúgóink is kitesznek magukért.”

A több tucatnyi futballrajongó a meccs elején még a helyszínt is átalakította - mondta el kérdésünkre a főszervező.

Horváth Péter - főszervező
“Bent is - ugye négy tévén lehet itt a H-Klubban nálunk megtekinteni a mérkőzéseket, próbáltuk elosztani ugye bent-kint a nézőket, de úgy látszik, hogy a szurkolók ezt másként gondolták, úgyhogy gyakorlatilag a komplett berendezést kihordták ide a teraszunkra, mert itt úgy látszik, hogy jobban érzik magukat, tanulunk belőle, úgyhogy erre rá fogunk szervezni a következő mérkőzésre.”

Szombaton a franciák,  szerdán a németek ellen lép pályára a magyar válogatott - a vasi megyeszékhelyen közel félszáz helyszínen várják közösségi meccsnézésre a szurkolókat, egyebek között itt, a Haladás Sportkomplexumban.