Hírek

Szolnokon már nem tudott nyerni a Falco

2018. március 19., 16:38

Elveszítette a bajnokság csúcsrangadóját a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata. A tabella második helyén álló szombathelyiek az éllovas Szolnoki Olaj otthonában kaptak ki 84:74-re.

Szolnokon már nem tudott nyerni a Falco

Akárcsak a kupadöntőben, a bajnokság rangadóján is állva hagyta a Szolnok csapata a Falcót.

A remekül kezdő Tisza-partiak az első negyed végén 25:16-ra, míg a félidőben már 51:33-ra vezettek. Térfélcserét követően a szombathelyiek szigorítottak a védekezésükön, ám ezzel csupán annyit értek el, hogy nem nőtt tovább a hazaiak előnye. A 72:55-ös állásról induló zárónegyedben aztán teljesen váratlanul feltámadtak Váradiék és feljöttek 79:74-re. Ezzel azonban el is lőtték az összes puskaporukat, végül 84:74 arányú vállalható vereséget szenvedtek a listavezető otthonában.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“A második félidőben megmutattuk, hogy hogyan tudunk játszani. Visszajöttünk ugyan a végén, de arra nem maradt erőnk, hogy még közelebb menjünk, még szorosabbá tegyük. Sajnos 10 ponttal kikaptunk. Azt gondolom, hogy a 74 pont idegenben jó,de a 84 kapott pont nagyon sok. Rendbe kell tennünk a védekezésünket.”

A mérkőzésen a Falco csapata rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott. Az első két negyedben pocsékul játszottak, emiatt lényegében behozhatatlan hátrányba kerültek. Az utolsó tíz percben nyújtott teljesítmény viszont egyértelműen bíztató lehet a jövőre nézve.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Megmutattuk a mai meccsen a két arcunkat. Az első félidőben energia nélkül játszottunk. Nem jól védekeztünk, nem voltunk erősek a támadásban. A második félidőben azt csináltuk, amit akartunk és jött is az eredmény.”

Veresége miatt a sárga-fekete együttes visszacsúszott a tabella harmadik helyére. A szombathelyieket a Szeged csapatát 77:72 arányban legyőző Körmend előzte vissza. A Falco legközelebb szerdán lép pályára bajnoki mérkőzésen, amikor a Kecskemét együttesét fogadja az Aréna Savariában.