Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Színházi gazdasági igazgatók találkoztak

Adásban volt: 2017. december 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A Weöres Sándor Színházban rendezték meg a vidéki színházak gazdasági igazgatónak legutóbbi találkozóját. A megbeszélésen a költségvetés és a jegyértékesítés mellett a szombathelyi teátrumot is érintő munkaerő-gondok is szóba kerültek.

Évente kétszer találkoznak a vidéki színházak gazdasági igazgatói, akikhez ilyenkor budapesti kollégáik is csatlakoznak.

Németh Károly produkciós menedzser
Arra is alkalmas, hogy ilyen kis stúdióelőadásokat játsszunk, kísérletezőbb dolgokat ide engedjünk be, amik nem a bérletbe kerülnek bele, hanem kisebb rétegeket szólítanak meg.

A Weöres Sándor Színház első alkalommal adott helyet a találkozónak, ezért először az épülettel ismerkedtek a résztvevők.

Markó Angéla ügyvezető igazgató, Győri Nemzeti Színház
A Győri Nemzeti Színház most áll egy nagy felújítás előtt, úgyhogy kicsit úgy is nézem, hogy irigylem ezt a színházat, ahogy hallgattam a gazdasági igazgató és a produkciós igazgató szavait, nagyon hasonlóan működünk mi is, és én azt gondolom, hogy Szombathely városa igazán büszke lehet, mert példaértékű ez a színház az országban is.

A gazdasági igazgatók sorra vették az intézményeiket érintő kérdéseket: a finanszírozás, a TAO-támogatás, a munkaügyi szabályozás mellett a munkaerőgondok is szóba kerültek.

Tóth András gazdasági igazgató, Weöres Sándor Színház
Ami nálunk ugye fontos probléma, és szerintem nemcsak a színház sajátossága, hanem a régió legtöbb munkáltatójánál jelentkezik ez problémaként, az a munkaerőhiány. Tehát nehezen találunk mi is bizonyos területekre munkaerőt, a munkaerő egy részének tekintetében viszont nagy a fluktuáció is.

Szombathelyen például színpadmesterre lenne nagy szükség, de vannak teátrumok, ahol színészt, kellékest vagy takarítót keresnek. A jogszabály-változások miatt a jegyértékesítéssel kapcsolatos tapasztalataikat is kicserélték az igazgatók.

Komáromy György gazdasági igazgató, Radnóti Színház, Budapest
Vannak közös ügyeink, és vannak közös tapasztalataink, amiket érdemesnek tartunk megosztani. Törvényi szabályozás vagy olyan praktikus dolgok, amit érdemes megbeszélni a többiekkel, és átvenni más színházaktól. Ez egy nagyon kedves, személyes és egy nagyon jó szakmai fórum.

A színházak gazdasági vezetői nemcsak pénzügyekkel foglalkoznak, hanem művészeti téren is segítik az igazgató munkáját. Találkozóikon ezért szakmai kérdéseket is megbeszélnek, és mint mondták, ezúttal a színházakat is érintő zaklatási ügyek is  szóba kerülnek.

2017. december 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében