MNB - 2
MNB

Hírek

Szilveszter Kupa

2019. január 02., 14:38

Négy napon keresztül zajlott Szombathely egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő sporteseménye, a Szilveszter Kupa kispályás teremfocitorna. A viadalon ezúttal 54 csapat lépett pályára.

Szilveszter Kupa

Harmincharmadik alkalommal rendezték meg a vasi megyeszékhelyen a Szilveszter Kupát. A teremfocitorna első három napját a Haladás új sportcsarnokában tartották meg, míg a döntőkre és helyosztókra a versenyben maradt csapatok átköltöztek az Aréna Savariába. Mindkét helyszínen óriási érdeklődés kísérte a mérkőzéseket.

Gerencsér Tibor - elnök, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
“A nézőkkel a Haladás csarnokában a második és a harmadik napon  tele volt a lelátó. Majdnem le kellett zárni a bejáratot, mert túllétszám nem lehet. Itt az Arénában jobban eloszlik, mert jóvcal nagyobb a lelátó, de az látszik, hogy a döntőkre megtelik az egész.”

A tornán induló 54 csapatban rengeteg ismerős arcot fedezhettek fel a nézők. Sok egykori és jelenlegi élvonalbeli labdarúgó, illetve futsaljátékos lépett pályára. A messze legnépesebb kategóriában, a férf  amatőröknél a legjobb focistának Halmos Mátét választották a szakemberek, aki hosszú esztendők óta az FC Buntstift tagjaként vesz részt a különböző teremtornákon.

Halmos Máté - labdarúgó, FC Buntstift
“Első sorban kikapcsolódásnak vesszük. Nálunk is már ez egy tradíció, hiszen évek óta szereplünk mi is ezeken a tornákon. Nagyon szeretjük őket. Úgy gondolom, hogy itt lehet igazán megmutatni azt, hogy ha nincsen nyomás, hogyan tud egy játékos futballozni teremben. Nagyon örülök, hogy évek óta sok csapat jön ide is, és egyre színvonalasabb meccseket tudunk játszani.”

A négy kategóriában az első három helyezettet díjáztak a rendezők. Emellett különdíjakat is kiosztottak a legjobb kapusnak, a legjobb játékosnak, valamint a gólkirálynak. Az amatőrök döntőjét követő ünnepélyes eredményhirdetésen részt vett Puskás Tivadar polgármester is, aki a Szilveszter Kupát Szombathely egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő, egyik legnépszerűbb  sporteseményének minősítette.