MNB - 2
MNB

Hírek

Széttépett egy kiskutyát az oladi kutyafuttatón két staffordshire terrier

2011. augusztus 01., 20:06

A véres esetnek több szemtanúja is volt, gyerekek és felnőttek. Egy fiatal nő egy a kuka mellől felkapott bútorlappal próbálta elkergetni a megvadult ebeket, és megmenteni a kiskutyát, de nem sikerült. A támadó kutyákon sem póráz, sem szájkosár nem volt. A lakók azt szeretnék, ha elaltatnák a gyilkos ebeket. A közterület felügyelők pedig többször vizsgálnák, hogy minden kutyatartó betartja-e a szabályokat.

Széttépett egy kiskutyát az oladi kutyafuttatón két staffordshire terrier

A városi gyepmester viszi el éppen az oladi kutyafuttatóról a 7 éves házikedvenc tetemét.

"A sérülések arra utalnak, hogy nyakra ment a kutya, mint egy harci kutya."

A gyepmester szerint amelyik kutya ilyen támadásra képes, akár emberre is veszélyes lehet.

Grünczeisz Erika gyepmester
Az a kutya, amelyik  támadott, azzal nem lett foglalkozva. Nem szocializált, hanem harci.

A kutyafuttatón ma is, mint máskor, többen sétáltatták kedvenceiket. A két staffordshire terrier sem ismeretlen itt. Gazdájukat messze elhagyva, a város felől rontottak a kis beagle-re.

Asbóth Gergő
A párom lehozta a 7 éves Beagle kutyámat és a kisfiamat. Itt két harci kutya megtámadta a kutyámat, és pár perc alatt széttépte.

Az asszony karján ült a másfél éves kisfia.Az eset után sokkot kapott, mentőt kellett hozzá hívni. Többen kiabáltak, hogy a kutyákat elzavarják, és segítséget hívjanak, egy fiatal nő pedig megpróbálta menteni a kiskutyát.

"A testvérem felhívott sírva, sokkot kapott. Hallotta a nyüszítést, látta a két nagy kutyát, látta az asszonyt a pici gyerekkel. Felkapott egy fadarabot, és ütötte a nagy kutyákat."

"A kuka mellől vette fel ezt a bútorlapot, és próbálta menteni a kutyámat, de visszahívtam, hátha őt is baj éri."

A támadó kutyák gazdája tehetetlen volt, nem fogadtak szót neki. Nem ez volt az első eset. Ezt a kutyát is majdnem szétmarcangolták már korábban.

Fodor Melitta
Én felkaptam, darálthús lett volna belúle, de végül valahogy elkaptam. Taxit hívtam, úgy rohantunk az állatkórházba.

A két staffordshire terrier gazdája akkor kifizette a gyógyítás költségeit, és szájkosarat is tett a kutyáira. A felháborodott lakók szerint azonban csak egy hétig rakta fel az ebekre.

Németh Zoltánné
A gyerekeket is féltjük, mert sok pici van kint, és nem lehet kiszámítani. Megvárják, míg nagyobb probléma nem lesz?

A kutyákat a közeli játszótéren is többször sétáltatta gazdájuk. A lakók azt szeretnék, ha a mostani támadás után elaltatnák az ebeket.

Kerestük a tulajdonost, de nem válaszolt és nem nyitott ajtót. Így csak képen tudjuk megmutatni, milyen ebfajtáról van szó. Ebben a 4 emeletes házban lakik a két nagy testű kutyával.

"Ebtartó nyilatkozata alapján 1 dogszerű kutyát tart."

Az önkormányzat nyilvántartása szerint a szomszédai csak egy kutya tartásához járultak hozzá. A tulajdonos ellen pedig már több bejelentés is érkezett. Az irodavezető szerint a kutyák gazdája több szabályt is megsértett.

Dr. Bognár Judit irodavezető, PMH
Alapban a póráz kötelező. Ez kutyafuttatón történt az eset. Csak a gazda felelősségére veheti le a szájkosarat, ő minden károkozásért felel.

A kutya tulajdonosa akár 500 ezer forintos bírságra is számíthat. Az ügyet nem csak az önkormányzat, hanem a rendőrség is vizsgálja.