Hírek

Szeszélyes az idei tél

2015. január 28., 18:37

Komolyabb havazás Vas megyében csak a karácsonyt követő napokban volt, azóta többször is örülhettünk napsütéses, őszies jellegű időnek. A hét második felében azonban változás várható: megérkezik az igazi tél.

Szeszélyes az idei tél

Változékony időjárás jellemzi idén a telet. Kedden havazott, ám az alig fél centis hólepel szinte azonnal el is olvadt. Szerdán már hétágra sütött a nap, napközben 7 fokig emelkedett a hőmérséklet. Többen kihasználták a jó időt, és sétáltak, sportoltak a Csónakázó-tó körül is.

Egyed József
"Örülünk neki, hogy ilyen kellemes idő van, ki tudunk jönni sétálni, levegőzni, mert nem lehet a négy fal között lenni állandó jelleggel."

Hopp Viktor
"Én hobbifutó vagyok, sokat vagyok a szabadban, én annak örülök, ha enyhébb az idő, és ne legyen sár, mert az erdőbe nem lehet kimenni, de aki ezt a sportot szeretni, annak ez az idő jó."

Eddig nem volt igazán hideg, és a komolyabb havazás is elkerülte megyénket. Csütörtöktől azonban jelentős változást jósolnak a meteorológusok: ciklonok jönnek-mennek majd a térségben, fagyos lesz a levegő, és ónos esőre, hóra is számítani lehet.

Pétervári Tibor - észlelő, meteorológiai szolgálat
"A hideg a jövő héten teljesedik ki, akkor északkeletről szibériai eredetű levegő csúszhat be Közép-Európába, erős lesz a szél, a hőérzetet is rontja, valószínűleg hófúvások is lesznek."

Nagy különbség lesz az ország keleti és nyugati része között. Míg nálunk a hőmérséklet napközben sem emelkedik majd fagypont fölé, és éjszaka -10, -15 fokig hűl a levegő, addig a Tiszántúlon élők +10 fokra és napsütésre számíthatnak.