Hírek

Szeszélyes az idei tavasz

2015. május 19., 17:30

Az április szeles volt, jöttek-mentek a frontok, miközben csapadékból átlag alatti mennyiség hullott. Szerdától újabb időjárásváltozás várható, nyugaton lehűl a levegő, és csak pünkösd után tér vissza a kellemes idő. Nehéz napok elé néznek a frontérzékenyek.

Szeszélyes az idei tavasz

26 fok volt kedden délután Szombathelyen. Sokan kihasználták a jó időt, és sétáltak, fagylaltoztak a Fő téren. Mások az árnyékban hűsöltek. A napsütésnek átmenetileg búcsút inthetünk, szerdára lehűl a levegő. A gyakori időváltozás megviseli a frontérzékenyeket, az időseket és a krónikus betegeket.

Fritzmann Józsefné
"Én örülök a jó időnek, de a frontot azt nagyon érzem."

Kassai Tibor  
"Ezt a sok változást nagyon nehezen viseli az ember, főleg így idősebb korban. Holnap már rossz idő lesz az időjárásjelentés szerint, tegnap meg ma meleg van, úgyhogy nehéz. Olyan áprilisi bolondos idő, pedig nem is április van."

A szombathelyi észlelőállomás területéről már délután látszottak a felhők, amelyekből Ausztriában nagy valószínűleg eső is esett. Nagy különbség lesz a keleti és a nyugati országrész között, míg nálunk 12-15 fokot mérhetünk, a Tiszántúlon marad a 30 fokos hőség.

Pétervári Tibor - észlelő, meteorológiai szolgálat
"Itt nálunk már holnap kiksebb lesz a hőmérséklet, stabilizálódik  a légkör, kevesebb lesz a zápor, zivatar. Csütörtöktől szombatig inkább csendes eső, zápor várható, de folyamatosan fúj erős északias szél. Pénteken csak 12 fok körül lesz. Mellette felhős, esős lesz az idő."

Csak pünkösd után várható javulás, jövő hétfőtől várhatóan csökken a csapadékhajlam, és 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.