MNB - 2
MNB

Hírek

Szeptembertől művészeti iskolaként működik tovább a Reményik-iskola

2013. augusztus 14., 17:34

A cél a művészetet szerető gyerekek felkarolása, az alkotásra szoktatás, az önmagát képviselni és megvalósítani képes kreatív személyiség kialakítása. Azt remélik, újabb személyiségfejlesztő, gyermekközpontú, a szülők és a tanulók által szívesen választott délutáni képzési formát tudnak biztosítani.

Szeptembertől művészeti iskolaként működik tovább a Reményik-iskola

A Reményik-iskola színjátszói Békés Pál: A Félőlény című mesejátékával nagy sikert értek el.  Aranyminősítést szereztek tavasszal a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón. Az iskola alsó tagozatosai a testnevelés órák keretében a néptánccal is megismerkednek. Rendszeresen szerepelnek különböző rendezvényeken. Ezekre a hagyományokra is építve az evangélikus iskola szeptembertől alapfokú művészeti iskolaként működik tovább. Új képzésekkel gazdagítják a kínálatukat, hangzott el Műhely című adásunkban.  

Németh Gyöngyi, művészeti vezető
Első körben 3 ágat indítunk. képzőművészeti és iparművészeti ágat ebben egy kézműves tanszaka fog elindulni. Valamint a színjátszás a drámatanszakkal és a néptánc.

Az iskolának megalakulásától kezdve fontos volt a művészeti képzés - emelte ki Sátory Károly igazgató. A délelőtti  tanórákon már megismerkednek a gyerekek a különböző művészeti ágak alapjaival, sőt a kézművesség is megjelenik a feladatok között. Délután lesznek a foglalkozások az alapfokú művészeti iskolában.

Sátory Károly - igazgató, Reményik-iskola
Én a hangsúlyt arra helyezném, ami már most is működik. Hogy akik résztvettek a színjátszásban, de jó közösségépítő a néptánc is,  és ebben részt vettek, de elballagtak gimnáziumba, mindig visszajárnak a közösségbe.

A művészeti képzésben való részvételnek nem feltétele, hogy a jelentkező a Reményik-iskola tanulója legyen. A diákok a tanév elvégzését követően államilag elismert, művészetoktatásról szóló bizonyítványt kapnak. Beiratkozás szeptemberben lesz, amikor ki kell tölteni a jelentkezési lapot és a szülői nyilatkozatot.