Hírek

Szeptembertől az LUK-ban kapják a gyakorlati képzést a Gépiparisok

2017. május 19., 17:17

Az LUK Savaria Kft., valamint a Gépipari és Informatikai Szakgimnázium együttműködésének köszönhetően új, duális képzés indul szeptembertől. Az érettségire épülő mechatronikai technikusok elméleti oktatását az iskola végzi, a gyakorlati ismereteket pedig a nagyvállalatnál szerezhetik meg a tanulók.

Szeptembertől az LUK-ban kapják a gyakorlati képzést a Gépiparisok

Diákok dolgoznak a Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tanműhelyében. Az iskola a gépészeti ágazatban jelenleg gépgyártástechnológiai technikusokat képez. Az oktatott szakmák köre bővül a következő tanévtől. Érettségizett fiatalok jelentkezését várják a szeptembertől induló mechatronikai technikus duális képzésre. Az ilyen végzettségű szakemberekre ugyanis hatalmas az igény a munkaerőpiacon, ezért kötött most együttműködési megállapodást több céggel, köztük az LUK Savaria Kft-vel az intézmény. Az elméleti oktatás az iskolában zajlik, a gyakorlati ismereteket pedig a nagyvállalatnál szerezhetik meg a tanulók.

Nagy Miklós tanműhelyvezető, LUK Savaria Kft.
A képzésnek nagyon nagy előnye, hogy korszerű ipari körülmények között tudják a gyakorlatukat teljesíteni, tehát korszerű, valós ipari eszközökkel oktatjuk ezeket a szakmákat. A szakmai képzést követően a vállalat munkalehetőséget is ad a tanulóknak, ennek köszönhetően a képzés befejezését követően rögtön el tudnak helyezkedni a tanulók.

A mechatronikai technikus jelenleg hiányszakmának számít, így a képzés ideje alatt a tanuló- és tanulmányi szerződésben meghatározott összegeken kívül állami ösztöndíjat is kapnak a diákok.

Szentgyörgyvári Róbert főigazgató, Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum
Nyilván érettségi után, mikor a bizonyítvány már a gyerekek kezében van. Onnantól kezdve egész nyáron lehetőség van arra, hogy jelentkezzenek, akár még szeptember első hetében is el tudjuk fogadni. A jelentkezési lapot az iskola honlapjáról le tudják tölteni a diákok, de személyesen is lehet érdeklődni a gépipariban.

Az LUK Savaria Kft. számos rendezvényen segíti a pályaválasztást, emellett nyílt napokat is rendszeresen tartanak. Legközelebb augusztus 4-5-én tárják ki a tanműhelyek és jelképesen a gyár kapuit a fiatalok és szüleik előtt, de az egyéni érdeklődőket is szívesen fogadják.