MNB
MNB - 2

Hírek

Szépkorúak köszöntése

2019. január 02., 14:42

Éppen tíz éve, hogy emléklappal és jubileumi juttatással köszöntik a 90 év feletti polgárokat Magyarországon. Tavaly Szombathelyen 27 szépkorú ünnepelhetett kerek születésnapot, nekik személyesen is gratulált Puskás Tivadar polgármester. Az óév végén és az új esztendő első napjaiban három fővel bővült a szépkorúak társasága a vasi megyeszékhelyen.

Szépkorúak köszöntése

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Budai Józsefnét Puskás Tivadar polgármester december 27-én. Rozi néni Szombathelyen született a család 5. gyermekeként. 1947-ben kereskedelmi iskolában érettségizett, két évvel később férjhez ment, majd 2 fiú gyermeke született. 24 év után az egyik helyi ruhaipari cégből vonult nyugdíjba. Unokái mellett 15 hónapos dédunokájával is büszkélkedhet. Szeret olvasni, rejtvényt fejteni és otthonosan mozog a virtuális világban is.

Január 2-án emléklappal köszöntötte a polgármester 95. születésnapja alkalmából Apátfalvi Károlynét. A jó hangulatú ünneplésben a család számos tagja részt vett. Erzsi néni Szombathelyen született, 1940-ben ment férjhez. Szövőnőként helyezkedett el a Latexban. Egy lánya, két unokája, négy dédunokája és két ükunokája van, veje Szarka Zoltán, a Haladás olimpiai bajnok kapusa volt. Családjából többen is magas kort értek meg. Bár a látása romlik, Erzsi néni jó egészségnek és teljes szellemi frissességnek örvend. Minden napját újságolvasással kezdi.

Apátfalvi Károlyné
"De csak a nagy betűket tudom, a kicsiket nem sajnos, mert nem látom. Rejtvényt fejtettem sokáig, most azt sem tudom. Eltelnek a napjaim, megvagyok. Minden nap egy kicsit sétálok az udvaron."

Tóth János újév napján ünnepelte 90. születésnapját. Taródházán született, nyolc testvére volt. Asztalosként dolgozott, nyugdíjba vonulásakor az Asztalos Szövetkezet részlegvezetője volt. Egyik alapító tagja a Spartacus Horgászegyesületnek. 1955-ben nősült meg, két fia és három unokája van. Tisztelet és köszönet jár szépkorú polgártársainknak, amiért felépítették a városunkat - fogalmazott Puskás Tivadar.

Puskás Tivadar - polgármester
"A szombathelyi identitás, a szombathelyi tudat nagyon fontos, és az, hogy megbecsüljük elődeinket, szerintem ez is egy nagyon fontos dolog. Amúgy Szombathelyen a tavalyi statisztikák alapján 490 fölötti a 90 évesek vagy afölöttiek száma."

Tavaly Szombathelyen heten érték meg a 100 éves kort, a legidősebb polgár 107 éves.