Hírek

Szépítő konferencia

2018. július 13., 13:54

Elkezdődött a Város- és Faluvédők Szövetsége Országos Találkozó és Szakmai Konferencia. A háromnapos eseményre több mint 200 civil érkezett hazánk minden tájáról - így a Jászságból, a kunság területéről és a nyugat-dunántúli régióból egyaránt.

Szépítő konferencia

“Nagyon fontos, és nagy köszönet mindenkinek, aki ebben részt vesz, az ifjúság megmozgatása, én amikor Nápolyban átvettem az EuropaNostra-díjat, akkor ott hangsúlyozták, hogy Magyarországon ezt meg tudtuk csinálni, hogy a fiatalokat bevontuk!”

Ez az egyik legfontosabb célja kell, hogy legyen a településért dolgozó civil szervezeteknek - hangsúlyozta Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke az országos találkozó és szakmai konferencia megnyitóján.

Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a vendégeket, majd méltatta a szombathelyi egyesületek, alapítványok munkáját - kiemelve a közismerten aktív szépítő egyesület eredményeit.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Közel 200 ember vesz részt ezen a rendezvényen, ami a nagy jelentősége számunkra ennek az eseménynek, az az, hogy 1981-ben Szombathelyen rendezték meg először a városszépítő egyesületek találkozóját, amely ugye azóta kinőtte magát ezzé a nagyrendezvénnyé: akkor 9 egyesület képviseltette magát, most közel 25-30.”

A dunántúli városszépítők az elmúlt években is rendszeresen találkoztak a vasi megyeszékhelyen. A tapolcaiak a tapasztalatcserét tartják a legfontosabbnak a regionális, vagy éppen országos tanácskozásokon.

Benács Lajos - elnök, Tapolcai Városszépítő Egyesület
“Itt sok olyan szakmai előadás hangzik el az építészettel és hagyományőrzéssel kapcsolatos témákban, ami mindenképpen az egyesületek munkájában segítséget ad, támpontot ad, hogy hogyan végezzük ezt a munkát.”

Hódmezővásárhelyről, Kazincbarcikáról, Kisújszállásról, a Jászságból és a Kiskunságból éppúgy érkeztek szakértők, ahogy a régiónkból is a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 37. Országos Találkozójára és Szakmai Konferenciájára. A rendezvény kiváló lehetőséget kínál arra,  hogy a civil szervezetek tovább bővíthessék információs bázisukat.