MNB - 2
MNB

Hírek

Szent Márton-tárlat

2017. február 22., 15:06

A tavalyi Szent Márton emlékév anyagaiból összeállított kiállítás nyílt a Városháza aulájában. A tárlat - amely még egy hónapon keresztül látogatható - egyaránt bemutatja a jubileumi esztendő programjait, és az ez idő alatt készült tárgyakat, többek között a a tours-i püspök nevét viselő túraútvonal emlékeit.

Szent Márton-tárlat

Szent Márton szellemiségének ápolása a célja annak a kiállításnak, amely a tavalyi esztendő emlékeiből mutat be egy válogatást.

Puskás Tivadar - polgármester
"Csak úgy lehetünk igazában szolidáris, igazában építő emberek, közösségért élő emberek, hogy ha Szent Márton szellemiségét továbbvisszük."

A Városházán megnyílt tárlat az emlékév során elkészült tárgyakból válogat, plakátok, kiadványok, ajándéktárgyak segítségével idézi fel Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

Grünwald Stefánia  - ügyvezető igazgató, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
"Az alapötlet valójában onnan indult, hogy az év végén összegeztük a Szent Márton év eredményeit, és a tárgyiasult eredményeit, rájöttünk, hogy itt annyi minden készült, hogy ezt muszáj megmutatni a nagyközönségnek."

Az egyik tárló a Szent Márton út emlékeit idézi fel, mely a szombathelyi születésű szent emlékezetének továbbélését is jelenti, hiszen a tours-i püspök nevét viselő túraútvonal továbbra is várja a zarándokokat.

Orbán Róbert - helytörténész, túravezető
"A múlt évben szerencsére lehetőség volt a magyarországi Szent Márton út egy jelentős szakaszának a felújítására, új táblák, információs táblák kerültek ki az útvonal számos pontjára."

A Szent Márton emlékévet felidéző kiállítás még egy hónapig megtekinthető a Városháza aulájában.