Hírek

Széles körű összefogással épülhetett új játszótér az oladi általános iskola udvarán

2019. október 03., 15:28

A régi létesítmény már balesetveszélyes volt, ezért azt elbontották. Az új játékok nem csak a szórakozást, hanem a képességfejlesztést is szolgálják. A hivatalos átadót szerdán tartották.

Széles körű összefogással épülhetett új játszótér az oladi általános iskola udvarán

Éljen a grund! - csütörtökön már a játszótéren énekelték a gyerekek.

A Pál utcai fiúk indulóját. Előző nap - a hivatalos átadón - az eső az aulába szorította az avató résztvevőit.

Az Oladi  Általános Iskola játszóterét széles körű összefogással alakították ki. A korábbi építmény már balesetveszélyes volt, el kellett bontani. Az új játszóeszközök a tanórák közti szünetekben segítik a gyerekek feltöltődését.

Dragovics Imola
“Nagyon jó, hoghy elkészült az új játszótér, nagyon örülünk. Ezzel valóra vált egy nagyon jó álmunk, mert nagyon jó lesz kimenni játszani.”

Péntek Emma
“Egy libikóka, meg vannak mászókák meg nagyon jó játékok.”

Kolonovits Alíz
“Én is örülök, hogy elkészült az új játszótér, szerintem nagyon jó szórakozás lesz rajta játszani.”

Az új építmény létrehozásában oroszlánrészt vállalt a szülői munkaközösség. Különbőző programokat szerveztek, amelyeknek a bevételét a játszótér kialakítására fordították. Ilyen volt az Oszd meg, amid van kampány, a Tarisznyások koncertje, a jótékonysági licit vagy az SZM-bál.

Pappné Zsuga Tímea - elnök, Szülői Munkaközösség
A Luca-napi vásáron iskolaasztalt csináltunk, és oda is minden osztály fantasztikus dolgokat, egyedi, kézzel készített karácsonyi ajándékokat hoztak, amit megvásároltak a szülők, ugyanúgy azt is a játszótérre fordítottuk.”

A négy és fél millió forint értékű játszótér az iskola alapítványán keresztül szülői, vállalkozói támogatásokból, egykori diákok hozzájárulásával, valamit képviselő felajánlásokból épült.

Takács Imréné - igazgató, Oladi Általános Iskola  
Folyamatosan olyanfajta ötletekkel jöttek a szülők, amelyek eredményeképpen valóban olyan anyagi támogatás érkezhetett a játszótérre, hogy megvalósulhatott.”

A pókháló, a libikóka, az egyensúlyozó eszköz és a célbadobó fal környezetbarát anyagból készült. A játékok nemcsak a szórakozást, hanem a képességfejlesztést is szolgálják.