Hírek

SzakmaSztár verseny

2018. március 14., 15:06

Az előzetes írásbeli vizsgán legjobban teljesítő  női- és férfiszabó, valamint bőrdíszműves tanulók vehettek részt a SzakmaSztár verseny megyei döntőjében. A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Tanműhelyében  megrendezett verseny győztesei jogot szereztek az április országos versenyen való indulásra.

SzakmaSztár verseny

A SzakmaSztár verseny megyei selejtezőjében a női és férfi szabó és bőrdíszműves  tanulóknak írásban kellett számot adniuk az elméleti tudásukról. Ez alapján választották ki a döntő résztvevőit, akik a gyakorlati  feladatok feladatok megoldása után szóban adtak számot szakmai ismereteikről.

Bukvai Albertné - gyakorlatioktatás-vezető
"Mind a három szakmában 3-3 versenyfeladatot készítenek, amik egyben ugyanolyan versenyfeladatok, mintha egy szakmunkásvizsgát készítenének a gyerekek. Nagy a tét is a mai napon, mert ha ez sikerül nekik, meg van nekik a vizsgájuk."

Az összetett feladatokon keresztül a diákok  megmutathatták, hol tartanak a felkészülésben, mennyire ismerik választott szakmájuk mesterfogásait.

S. Hegyi Lucia - divattervező
"Ez egy fantasztikusan kreatív szakma, én tulajdonképpen egy alkalmazott művészetnek hívnám a varrást. Mert ez egy kézműves gyönyörűszép szakma ugyanolyan, mint a szobrászat, vagy az asztalos szakma, fantasztikus. Jobb lenne még jobban megszerettetni, mert Magyarországon, mint tudjuk, nagyon sok tehetséges divattervező van."  

A válogatónak nagy tétje volt, hiszen a  legjobbak jogot szereztek a Szakma Kiváló Tanulója és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében való részvételre.