Hírek

Szakmák éjszakája

2017. április 25., 12:05

Lángoló édességek, katapult és kódfejtés – többek között ilyen érdekességekkel várták pénteken, a Szakmák éjszakáján az érdeklődőket. Vas megye 14 szakközépiskolája és a velük együttműködő cégek mutatták be a pályaválasztás előtt álló diákoknak és szüleiknek is a szakmák csínját-bínját.

Szakmák éjszakája

Így rövidül a szakasz, tehát nem feszül a rugó, ha feljebb húzzuk, akkor feszül, ha megszorítjuk, lőjük ki újra. lövés.

Katapult, autópálya, logikai játékok várták a pályaválasztás előtt álló diákokat a Puskás Iskolában, emellett a Szakmák éjszakáján akár forrasztást, vagy csatlakozó ház összeszerelést is kipróbálhatták.

Bíró Barnabás
Kipróbáltam az árammal való kapcsolatot, meg kipróbáltam a Cnc-t, meg volt itt egy játékautó, azt is kipróbáltam, és még majd a többit is ki akarom próbálni.

Az érdeklődők megismerhették az iskola és a vele kapcsolatban álló cégek képzéseit interaktív, játékos formában.

Kelemen József vezető, BPW Hungária Kft. műszaki képző központja
Ez egy pneumatikus játék, a tanulók készítették egyébként, a mechatronikai technikusok. Pneumatikával működik két munkahenger, ha ezzel a játékkal beletalál középre, akkor egy lufit felfúj az érdeklődő diáknak.

A BPW hegesztők, gépi forgácsolók és mechatronikai technikusok gyakorlati oktatását végzi a duális képzés keretében.

Pozsonyi-Tóth Gabriella – HR szakértő, BPW Hungária Kft.
A szakmák éjszakája egy kiváló lehetőség a továbbtanulás előtt álló diákok számára, hiszen testközelből ismerhetik meg a szakmákat. A mai nap meg különösen azért fontos és érdekes, mert egy kis ideig bárki mesterember lehet.

A Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolában a látvány mellett az illat is vonzotta az érdeklődőket.

Horváth Vanessa
Kreatív, nekem azért tetszik.

A cukrász tanulók a sütemények mellett flambírozott gyümölcsökkel (4.35) népszerűsítették szakmájukat, de az iskola többi képzését is megismerhették a fiatalok.

Németh Eszter
Engem talán a marketing, turisztikai dolgok érdekelnek, és azért jöttünk el, hogy legyen valami fogalmam az iskolákról, hogy eldöntsem, hova szeretnék majd menni jövőre.

Egy éjszaka, 14 iskola, több mint 150 program és sok-sok érdeklődő – ez volt a második alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakájának vasi mérlege.