Hírek

Szakképzési centrumok megyei futsal döntője

2019. január 08., 15:48

Nyolc,  középsikolás diákokból álló csapat vett részt a szakképzési centrumok megyei futsal bajnokságán. Az izgalmas mérkőzések után eldőlt, hogy az Orlay és a GT Tigrisek együttese jutott tovább a regionális döntőre.

Szakképzési centrumok megyei futsal döntője

Szinte egész nap pattogott a labda az Oladi Szakgimnázium sportcsarnokában, ugyanis ott rendezték meg a szakképzési centrumok megyei futsal döntőjét. Az erőfelmérőn összesen nyolc csapat indult. Hét gárda érkezett a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrumból, míg egy a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrumból. A rendezők a részt vevő együtteseket két csoportba sorsolták. Az érmes helyezésekért a kvartettek első két helyezettje vetélkedhetett. A színvonalra annak ellenére sem lehetett panaszt, hogy igazolt játékosok nem léphettek pályára.

Horváth Roland - főszervező
“A színvonal nagyon jó volt. Annak ellenére, hogy profik nem indulhattak. Kettő megyeis játékos indulhatott, a többi mind amatőr. Lászott rajtuk, hogy ők sokat játszottak már, mind focit, mind futsalt.”

A csapatokban nagyon sok olyan diák  szerepelt, aki szabadidejében szívesen focizik, futsalozik. Sőt, többen meccsekre is járnak, hogy ott esetleg olyan trükköket lessenek el, melyeket az egymás közötti játékban is hasznosítani tudnak. Így aztán a legtöbb gárda határozottan komoly célokkal indult a tornán.

Nagy Ármin futsaljátékos, GT Tigrisek
“Igazából mindenképpen szerettünk volna továbbjutni a regionális döntőbe. Ez volt a fő cél és a tisztes helytállás.”

A két szombathelyi szakképzési centrumban nagyon komoly szerepe van a sportnak. A gyerekek nemcsak a testnevelésórákon mozoghatnak, hanem pédául olyan tornákon is részt vehetnek, mint amilyen az országos futsal bajnokság.

Rettegi Attila - főigazgató, Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum
“Ahhoz, hogy a munka világában helyt álljunk, a fizikai állóképesség még a szellemi munkát végzők esetében is nagyon fontos dolog. Része az egészséges életmódra nevelésnek, így  például a mi centrumunkban, a Szolgáltatási és Szakképzési Centrum valamennyi iskolájában. De így van ez a Műszaki Centrumban is.”

Rendkívül izgalmas mérkőzések után alakult ki a végső sorrend. A döntőben az Orlay győzött a GT Tigrisek ellen. A bronzérmet pedig a Nádasdy Team szerezte meg. Az első két helyezett csapat képviseli majd a vasi színeket a győri regionális döntőben.