Hírek

Súlyemelők minősítőversenye

2020. június 15., 12:24

Területi minősítő versenyt rendezett a Haladás VSE szakosztálya. Nagyszerű teljesítményt nyújtott élete első versenyén a klub új tanítványa, Papp Géza.

Súlyemelők minősítőversenye

A koronavírus-járvány miatti hosszú szünet után területi minősítő versenyt rendezett a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya. A viadalon a legkisebbektől a felnőttekig a hazai színeket nyolc versenyző képviselte, akik már nagyon várták, hogy hivatalos erőpróbán is megmutathassák, mire képesek. A Hali súlyemelői egytől-egyig kitűnően szerepeltek -  a szakmai stáb elégedett volt a teljesítményükkel.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
“Nagyon örülök annak, hogy a versenyen először induló kisgyerekek is nagyon szépen teljesítettek. Nagyon fegyelmezett volt a társaság, mindenki betartotta a higéniás szabályokat, a kézfertőtlenítést. Vigyáztunk egymás testi épségére. Ez egy nagyon jó kis felmérő volt.”

A verseny legjobb teljesítményét a junior korcsoportú Papp Géza nyújtotta. A Haladás tehetsége csak néhány hónapja foglalkozik komolyabban a sportággal, de élete első hivatalos versenyén a felnőtteket is felülmúlva 220 kilós összteljesítménnyel zárt.

Papp Géza - súlyemelő, Haladás VSE
“Nagyon elégedett vagyok. Az ezelőtti nem hivatalos versenyemen volt egy 200-as összetettem, most 20 kilót tudtam javítani. Azon a versenyen még nem voltam leigazolva, tehát ez elég nagy teljesítménynek számít.”

Két hét múlva újabb megmérettetésnek ad otthon a Haladás Sportkomplexum súlyemelő terme: Szombathelyen rendezik a nyugat-magyarországi tini országos bajnokságot.