Hírek

Sportpark a Stromfelden

2017. december 13., 16:58

Átadták a város új sportparkját a Stromfeld lakótelepen. A városvezetés tapasztalata szerint a rendszeres testmozgásra főleg a könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel lehet rávenni az embereket. Éppen ezért a jövőben még több „street-workout”-ot, azaz szabadtéren felállított testedző parkot kívánnak kiépíteni.

Sportpark a Stromfelden

Stromfeld Sportcentrumnak is nevezhetnénk ezt a füves, betonos, és immár sportparkot is magában foglaló lakótelepi területet. Az új létesítmény multifunkciós, hiszen többféle testedző eszközt helyeztek el, emellett a talajt ütésálló burkolattal is ellátták. Az egészségmegőrzést célzó beruházás ezzel még nem fejeződött be.

Illés Károly - alpolgármester
"Képviselői keretemből annyival támogatom az egészet, hogy egy sétányt megvalósítunk természetesen, hogy megközelíthető legyen ez a park. Nagyon örülünk a fejlesztésnek, azt látjuk, hogy a városban eddig megvalósított sportparkok nagy sikernek örvendenek, elég nagy a kihasználtságuk, gondolhatunk itt a Csónakázótó mellettire is, ahol folyamatosan használják ezt az emberek."

A Kormány egy határozatában döntött a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programról, amelynek alapvető célja olyan közösségi terek kialakítása, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét. Szombathely sikerrel pályázott, és önkormányzati forrás nélkül, 100 százalékos kormányzati támogatással valósította meg a projektet.

Puskás Tivadar - polgármester
"Összességében 16 millió forintba került. Bízunk abban, hogy ennek átadása után majd az egyéb megjelölt helyszíneken is sikerült kialakítani a következő parkokat. Reméljük, hogy folytatódik a pályázat, és reméljük, hogy sikeresek leszünk a későbbiekben is."

Az átadón elhangzott az is, hogy Magyarországon a felnőtt lakosságnak csupán a 10-15 százaléka sportol rendszeresen. Ezektől a parkoktól azt várják, hogy javítanak majd a kedvezőtlen arányon, és kiszolgálják a lakosság sportolási igényeit.