MNB - 2
MNB

Hírek

Sportágválasztó és röplabda-válogatott meccs

2015. szeptember 02., 19:49

Rendhagyó módon egyszerre két sportesényről tartottak sajtótájékoztatót a városházán. Pénteken és szombaton a hatodik Szombathelyi Nagy Sportágválasztót tartják meg az egyetem területén, vasárnap pedig a magyar női röplabda-válogatott lép pályára az Aréna Savariában.

Sportágválasztó és röplabda-válogatott meccs

“A mai napon részben a  röplabdáról, részben pedig a Nagy Sportágválasztóról van szó. Tehát mindenképpen a sportról.  A  sport pedig mindenképpen az egészséggel összefüggő dolog.”

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Puskás Tivadar polgármester azt a sajtótéjékoztatót, melyen két hétvégi, a városi önkormányzat által is támogatott sporteseményről volt szó. Pénteken és szombaton immár hatodik alkalommal rendezik meg a Szombathelyi Nagy Sportágválasztót, melyen ezúttal is közel negyven sportág mutatkozik be. A rendezők közel 3 ezer érdeklődőt várnak.

Koczka Tibor alpolgármester
“Gyakran hallunk olyat akár szülőként, akár csak járókelőként, hogy rászól a szülő a gyerekre, hogy ne szaladgálj már annyit, maradj már nyugton. na most ez a két nap pont arról szól, hogy a gyerek szaladgáljon. Többek között.”

A hagyományoknak megfelelően a rendezvénynek ezúttal is a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja ad otthont. A tervek szerint a legtöbb bemutatót  az oktatási intézmény sportcsarnokában tartják meg, de lesznek programok az udvaron is.

Polgár Tibor igazgató, Sporttudományi Intézet
“Nálunk megfelelőek a létesítmények ahhoz, hogy ez ott lebonyolódjon. A másik pedig az, hogy a hallgatóinkkal, a kollégáinkkal olyan hátteret tudunk adni - beleértve persze a Pannonsportot is -, akik ezt a sportágválasztót gördülékenyen meg tudják rendezni.”

A Magyarország-Görögország Európa-liga röplabda-mérkőzést vasárnap 18 óra 30 perckor rendezik meg az Aréna Savariában. A meccsre a 14 éven aluli gyerekek ingyen, a nyugdíjasok és a diákok 1000, míg a felnőttek 1500 forintért mehetnek be.