MNB - 2
MNB

Hírek

Simán hozta a kötelezőt a Falco

2020. december 21., 15:55

A sárga-feketék 100 pont fölé jutva magabiztos győzelmet arattak a sereghajtó Jászberény vendégeként a magyar NB I-ben.

 

Simán hozta a kötelezőt a Falco

Két nappal a spanyol Zaragoza elleni idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzés után már a Jászberény vendégeként lépett pályára a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a magyar bajnokságban. A találkozó toronymagas esélyese a címvédő és listavezető Falco volt, ugyanis az anyagi gondokkal küzdő berényi csapat nyeretlenül sereghajtó az NB I-ben.

Az első percekben még jól tartotta magát a Jászberény, de aztán egyre jobban ellépett a feketemezes Falco, Seary duplájával először volt tíz pont a különbség, 8-18. 15:55- A belső posztokon vékony hazaiak nem bírtak a Falco magas embereivel, Anderson remek alley-oop passzát Lake zsákolta a gyűrűbe.

A második negyedben tovább növelték előnyüket a sárga-feketék, Kovács Benedek hárompontosával már több mint 20 egységgel, 43-22-re vezetett a bajnok. 32:25- Nem látszott a fáradtság a szombathelyieken, ráadásul a lehetőséghez jutó fiatalok is éltek a bizalommal, Dancsecs triplájával már az első félidőben 30 volt közte.

A fordulás után sem adta fel a hazai csapat: Donaldson szenzációs passzát Brbaklics értékesítette, így 21-re zárkózott a JKSE. 46:55- A Falco válaszként azonnal ritmust és tempót váltott, Searcy könnyű duplájával újra visszaállt a 30 pont feletti különbség, 77-46.

Az utolsó etapban Donaldson hárompontosával még feljött 20-ra a Jászberény, de a Falco fölényes győzelme nem forgott veszélyben. A sárga-feketék csapatkapitánya, Váradi Benedek figyelemreméltó teljesítményt rakott le az asztalra, 10 ponttal, 12 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla-duplát ért el, ami ritka a magyar NB I-ben. A Falco két nappal a spanyolországi BL-meccse után a fiataljait sokat játszatva is simán hozta a papírformát és végül 27 ponttal, 108-81-re nyert a nagyot küzdő Jászberény ellen.

Kovács Benedek - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Mindenképp szerettük volna ezt a meccset megnyerni...készülünk a következő BL-mérkőzésre.”

A Falco csapata most sem pihenhet sokat, kedd este a Zaragozát fogadja az Aréna Savariában a múlt heti BL-meccs visszavágóján.